Unihertz lucrează la Titan Slim, un nou telefon cu tastatură QWERTY în stilul BlackBerry

12.04.2022
Unihertz lucrează la Titan Slim, un nou telefon cu tastatură QWERTY în stilul BlackBerry

Speranța pentru lansarea unui nou telefon cu tastatură fizică sub brandul BlackBerry a fost de curând distrusă chiar de către compania canadiană. Aceasta nu numai că și-a vândut toate brevetele pe care le mai avea în domeniu, însă a retras și licența companiei Onward Mobility care lucra la un astfel de telefon, echipat pentru prima dată cu 5G. Se pare însă că Unihertz, o companie care a mai lansat anterior telefoane cu tastaturi fizice, va încerca să continue ceea ce BlackBerry a pornit cu modelele KeyONE și Key2, cu un nou model, similar în construcție și design: Titan Slim.

Titan Slim ar putea fi primul telefon QWERTY cu 5G

Unihertz a dezvăluit că lucrează la un nou telefon cu tastatură fizică. Acesta se numește TITAN Slim și va fi lansat prin intermediul Kickstarter. Aceasta nu este prima dată când compania apelează la această strategie, iar modelele anterioare s-au bucurat de un succes moderat prin această metodă de finanțare din partea comunității.

Noul model va fi mai mic decât alte telefoane cu tastatură fizică. Numit „Slim”, acesta va fi construit pentru a putea fi folosit cu o singură mână, atât pentru apăsarea pe butoanele fizice, cât și pentru utilizarea ecranului tactil. Fanii au estimat deja că ecranul ar putea avea o diagonală de numai 4,3”, deci nu va fi probabil greu să ajungi cu un singur deget în toate colțurile acestuia.

Întrucât ecranul este pe un format „wide”, nu pătrat, majoritatea aplicațiilor ar trebui să fie afișate corect pe acesta, spun cei de la Unihertz. De asemenea, există posibilitatea ca acest model să fie echipat cu un chipset cu 5G, ceea ce ar face Titan Slim primul telefon cu tastatură QWERTY și conectivitate de viteză înaltă.

Din păcate, nu știm nici când va fi pornit proiectul de pe Kickstarter și nici ce preț va avea, însă alte modele ale companiei au fost lansate drept telefoane de buget la prețuri reduse. Modelele finale, care ajung în magazin, sunt însă listate la prețuri mai mari decât cele de la pre-comandă.

sursa: Unihertz

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult