Unihertz Titan: telefonul cu Android pe care BlackBerry refuză să îl lanseze

15.07.2019
Unihertz Titan: telefonul cu Android pe care BlackBerry refuză să îl lanseze

Telefoanele BlackBerry de la TCL din seria KeyONE s-au bucurat de un succes limitat pe piaţă, motiv pentru care în ultima vreme nu am mai auzit noi detalii despre o generaţie a treia. Se pare însă că o companie relativ necunoscută numită Unihertz va încerca să ofere celor care încă îşi doresc o tastatură QWERTY fizică pe un telefon o alternativă, împrumutând însă design-ul BlackBerry Passport, cu tastatură şi ecran mai mari.

Modelul Unihertz Titan pare să fie modelul BlackBerry Passport cu Android pe care fanii acestui brand şi l-au dorit, dar nu l-au primit niciodată. Telefonul se laudă cu un ecran IPS de 4,5” cu rezoluţie 1400 x 1400, funcţionalitate Dual-SIM, senzor de amprentă, încărcare wireless, rezistenţă IP67 la apă şi praf, cât şi un acumulator mare, de 6.000 mAh. Tastatura QWERTY include trei rânduri de butoane, alături de butoane fizice deasupra pentru navigaţie în cadrul sistemului de operare Android.

Alte caracteristici interesante ar fi compatibilitatea cu două cartele SIM, suport 4G pe toate reţelele din lume, deblocare prin recunoaştere facială şi un preţ foarte mic. Unihertz Titan porneşte de la 200 de dolari pentru cei care vor să îşi rezerve o unitate înainte de lansare, acest telefon urmând să ajungă şi pe Kickstarter foarte curând. Unde vor fi strânse fonduri pentru producţie.

Din păcate, Unihertz nu oferă detalii despre configuraţia hardware a acestui model. Nu este clar dacă va folosi un procesor Snapdragon de la Qualcomm, sau un MediaTek, nu ştim câtă memorie RAM va integra sau cât spaţiu de stocare intern va include. Nu în ultimul rând, nu ştim dacă va accepta carduri microSD sau nu.

De asemenea, nu este tocmai clar dacă acest telefon va ajunge vreodată în producţie, întrucât similarităţile cu telefoanele BlackBerry ar putea să ducă la probleme legale pentru design. Dacă nu ar avea logo-ul Unihertz deasupra ecranului, oricine ar putea spune că avem de a face cu un telefon BlackBerry nou.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult