(UPDATE) Despre dotările lui Galaxy S4 mini şi Galaxy S4 Active

20.05.2013
(UPDATE) Despre dotările lui Galaxy S4 mini şi Galaxy S4 Active

(UPDATE) Au apărut primele imagini cu telefonul Samsung Galaxy S4 Active.

Samsung Galaxy S4 mini, versiunea mai mică a modelului de top Galaxy S4, .este un subiect fierbinte pentru fanii seriei, interesaţi să afle ce îmbunătăţiri la nivel de hardware şi performanţă aduce succesorul lui Galaxy S3 mini.

Dacă din zvonurile mai vechi aflam că Samsung ar putea echipa noul Galaxy S4 mini cu o variantă dual-core a chipset-ului Exynos 5, informaţiile raportate de benchmark-ul GFXBench spune o cu totul altă poveste. Galaxy S4 mini, cu nume de cod GT-I9190, pare să folosească un chipset Qualcomm MSM8960 realizat folosind procesul de fabricaţie pe 28nm. Acesta este compus dintr-un procesor dual-core la 1.7 GHz din seria Snapdragon S4, respectiv GPU Adreno 305.

Galaxy S4 mini, cu procesor dual-core la 1.7 GHz

Din acelaşi tabel mai aflăm că Galaxy S4 mini dispune de ecran cu rezoluţie 540×960 pixeli şi este livrat cu versiunea Android 4.2.2 Jelly Bean, personalizată cu interfaţa Samsung Touch Wiz.

Din surse încă neconfirmate oficial, aflăm că modelul Galaxy S4 mini va dispune de modul Wi-Fi 802.11n dual-band (2.4/5GHz), receptor GPS şi modul Bluetooth 4.0. Despre camera foto nu sunt cunoscute prea multe detalii, cu excepţia rezoluţiei de lucru ce pare să fie de 6MP.

Galaxy S4 Active - acelaşi chipset dual-core ca şi modelul Galaxy S4 mini, car vu frecvenţe mărite

Despre Samsung Galaxy S4 Active ştiam până acum doar că este o versiune specială a modelului Galaxy S4, adăpostită într-o carcasă rezistentă la apă şi praf. Mulţumită informaţiilor postate online la rularea benchmark-ului GFXBench, aflăm că diferenţele la nivel hardware sunt semnificative. În locul chipsetului Samsung Exynos 5 Octa sau modelul Snapdragon 600 produs de Qualcomm, Galaxy S4 Active se bazează pe mai lentul MSM8960. Ajutat de un CPU dual-core la 1.9 GHz din seria Snapdragon S4, Galaxy S4 Active va avea performanţe aproape identice modelului Galaxy S4 Mini.

Galaxy S4 Active - vedere faţă detalii tehnice Galaxy S4 Active - vedere spate

Preţul de vânzare este justificat însă prin folosirea unui ecran cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, similar celui folosit la modelul Galaxy S4 obişnuit. Rămâne de văzut dacă nu cumva Samsung a făcut şi alte compromisuri pentru realizarea modelului Galaxy S4 Active.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult