UPDATE: Noi detalii despre LG Optimus Vu 2, competitorul lui Galaxy Note 2

UPDATE: Noi detalii despre LG Optimus Vu 2, competitorul lui Galaxy Note 2

UPDATE: Smartphone-ul LG Optimus Vu II a fost lansat oficial. Specificaţiile din imaginea de mai jos au fost confirmate de producător. La data lansării, terminalul este disponibil doar în Coreea. Preţul său este echivalentul a 864 $. Telefonul urmează să fie disponibil şi pentru alte pieţe, însă anunţul oficial se lasă puţin aşteptat.

LG Optimus Vu 2 este un hibrid smartphone/tabletă ce se prezintă cu întreaga funcţionalitate a unui telefon mobil, dar acomodată într-o carcasă ce aminteşte mai degrabă de o tabletă compactă.

LG Optimus Vu 2 - lista neoficială cu specificaţii

Competitorul lui Galaxy Note 2 vine cu ecran AH-IPS LCD de 5 inch, cu format 4:3 şi rezoluţie 1024×768 pixeli specifice tabletelor iPad. Spre deosebire de originalul Optimus Vu, noul terminal se limitează în a dubla cantitatea de memorie RAM (2GB DDR2 LP) şi includerea unui procesor dual-core mai rapid, cu frecvenţa de 1.5 GHz, păstrând restul specificaţiilor aproape neschimbate.

Pe carcasa cu dimensiuni şi aspect asemănător predecesorului său, Optimus Vu 2 include două butoane capacitive şi tastă fizică pentru funcţia Home. Camera frontală de 1.3 MP este secondată de o cameră foto cu blitz LED şi autofocus, ce suportă filmare Full HD şi obţine poze la rezoluţie 8 MP cu ajutorul unui senzor prevăzut cu tehnologie BSI. În interior găsim un acumulator Li-ion de 2080 mAh, ce nu promite prea mult la capitolul autonomie.

LG Optimus Vu II - un telefon mare, cu un aspect aparte

Memoria internă în cantitate de 16 GB poate fi suplimentată cu încă 32 GB prin adăugarea unui card microSD. La capitolul conectivitate avem interfaţa de reţea WiFi-N, suport 3G HSDPA (21mbps), modul Bluetooth 4.0 pentru periferice, alături de conectivitate NFC pentru plăţi electronice. În lipsa unei ieşiri micro HDMI putem apela la conexiuni wireless MHL sau DLNA pentru redarea de conţinut video pe ecranul unui televizor, iar suportul Wi-Fi direct ne permite să comunicăm direct cu dispozitivele wireless din apropiere, fără a apela la un router de reţea pentru intermedierea conexiunii.

LG Optimus Vu 2 este livrat cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich şi ar putea fi lansat cu ocazia evenimentului MWC 2013, primind un preţ apropiat sumei de 499 euro, cerută pentru actualul model Optimus Vu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video