UPDATE: Prima imagine oficială – Sony Xperia SL ar putea fi fratele mai mare al lui Xperia S

16.07.2012
UPDATE: Prima imagine oficială - Sony Xperia SL ar putea fi fratele mai mare al lui Xperia S

UPDATE: A apărut prima imagine, mai mult sau mai puţin oficială, a viitorului terminal Sony Xperia SL. Din păcate, ea ne prezintă un telefon care pare să fie identic la exterior cu Xperia S. Niciun element al carcasei nu ne sugerează că Xperia SL are un ecran cu diagonala mai mare decât a lui Xperia S. Singurele diferenţe fizice ţin de culoarea carcasei. Ea va fi disponibilă în versiunile albastru-violet şi roz.

Prima imagine cu Sony Xperia SL

Un smartphone Sony Xperia SL, cu numele de cod LT26ii şi-a făcut apariţia într-o listă de terminale ce vor intra pe o piaţă din Asia. După cum ştim deja, LT26i este numele de cod al lui Xperia S, modelul de top din gama NXT de la Sony. Nu ştim mai multe detalii despre viitorul terminal, însă putem specula puţin pe această temă. Xperia S este cel mai mic terminal de pe piaţă cu ecran HD. Cei 720×1280 pixeli sunt dispuşi pe o diagonală de doar 4.3”. Ne aşteptăm ca Xperia SL să vină cu aceeaşi rezoluţie, însă pe un ecran mai mare.

Sony Xperia S

Designul seriei NXT de la Sony include acea bandă transparentă de la baza ecranului, în care au fost gravate simbolurilor butoanelor Back, Home şi Meniu. Sony Xperia SL ar trebui să vină aceeaşi bandă transparentă. Acesta nu este neapărat un lucru bun, deoarece toată zona de la bandă în jos este spaţiu nefolosit. Telefonul va fi astfel mai mare decât altele cu un ecran de dimensiuni similare. Utilizatorii deja încep să înţeleagă că există nişte limite în care un smartphone poate să fie folosit bine cu o singură mână. Tendinţa generală de-a dori ecrane mai mare se va opri la un moment dat, când vom înţelege că există limite date de ergonomie.

Un exemplu în acest sens este Galaxy Note de la Samsung. Terminalul cu ecran de 5” s-a vândut destul de bine, dar asta nu înseamnă că toată lumea vrea o paletă pe ping pong în buzunar sau pe care s-o ducă la ureche. Producătorul asiatic s-a chinuit astfel să facă marginile ecranului lui Galaxy S III foarte înguste pentru ca dimensiunile percepute ale terminalului să fie mai reduse. Sperăm astfel ca ecranul lui Sony Xperia SL să nu fie mai mare de 4.7”. Cât despre specificaţii, aşteptăm aceeaşi cameră foto de 12 MP, însă un chipset cu procesor quad core, pentru a concura mai bine cu alte modele cu ecran HD de pe piaţă. Pentru mai multe detalii despre Xperia SL aşteptăm un comunicat oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News