Upgrade la memoria RAM pentru viitorul model iPhone 6s

16.01.2015
Upgrade la memoria RAM pentru viitorul model iPhone 6s

Potrivit informaţiilor divulgate din surse cu legături în rândul partenerilor Apple din China, iPhone 6s va fi primul smartphone Apple echipat cu mai mult de 1GB memorie RAM. În plus, trecerea la chip-uri de memorie LPDDR4 ar trebui să aducă şi un spor de performanţă consistent în jocuri şi aplicaţii de iOS.

Apple iPhone 6

Fiind cu 35% mai costisitoare decât memoria LPDDR3 obişnuită, folosirea chipurilor de memorie LPDDR4 a fost decisă în ultima clipă, existând temeri şi că furnizorii tradiţionali nu vor putea ţine pasul cu cererea crescută pentru acest tip de memorie RAM. Însă dacă zvonurile se adeveresc, problema aprovizionării cu stocuri suficiente a fost între timp depăşită, iPhone 6s primind undă verde pentru folosirea acestui tip de memorie. Aparent, pe lista furnizorilor de memorie LPDDR4 se află Hynix, Samsung şi Micron-Elpida, responsabili cu acoperirea a  50%, 30% şi 20% din stocurile comandate. Dintre aceştia, Micron-Elpida a raportat probleme cu producerea chipurilor LPDDR4, remediate între timp, ducând la amânarea temporară a termenelor de livrare.

Comparată memoriei RAM folosită de actualul model iPhone 6, chip-urile LPDDR4 sunt de aproximativ două ori mai rapide, oferind totodată un consum de energie redus la jumătate. Având în vedere dublarea cantităţii de memorie RAM la 2GB, putem aştepta ca autonomia telefonului iPhone 6s să fie neafectată de această schimbare.

Potrivit altor zvonuri, funcţia Force Touch anunţată pentru dispozitivele Apple Watch ar putea fi inclusă şi pe telefoanele iPhone 6S.

Descrisă de Apple ca fiind cea mai semnificativă inovaţie de la introducerea ecranelor cu interfaţă multi-touch, Force Touch va permite aplicaţiilor compatibile să măsoare forţa la apăsarea ecranului, oferind un parametru suplimentar pentru interpretarea comenzilor touch.

Funcţia Force Touch anunţată pentru dispozitivele Apple Watch ar putea fi inclusă şi pe telefoanele iPhone 6S.

Însă introducerea suportului Force Toch ar putea necesita înlocuirea scutului rigid folosit pentru protecţia ecranului cu unul uşor deformabil, care să permită măsurarea forţei la apăsare, respectiv folosirea unor senzori adecvaţi pentru acest scop. Având în vedere complexitatea acestor modificări raportată la posibilele beneficii, este posibil Apple să păstreze această funcţie pentru următoarea revizie majoră, iPhone 7. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult