Urmaşul lui HTC One X ar putea fi anunţat la MWC 2013

18.12.2012
Urmaşul lui HTC One X ar putea fi anunţat la MWC 2013

Ieri seară am aflat că terminalul Butterfly de la HTC nu va ajunge şi pe teritoriul Europei, însă la nici 12 ore distanţă, o veste bună vine sa-i liniştească pe cei care aşteaptă un nou terminal din partea taiwanezilor. Ca de obicei, aceste noutăţi trebuie tratate cu scepticism, dar trebuie menţionat faptul că acestea provin dintr-o sursă care s-a dovedit a fi bine informată de cele mai multe ori.

Viitorul terminal HTC, al cărui nume de cod este M7, ar trebui să fie un urmaş pentru actualul vârf de gamă One X şi va fi lansat undeva în primăvară, cel mai probabil la Mobile World Congress 2013.

Cei care au tânjit după rezoluţia Full HD oferită de terminalul Butterfly se vor putea bucura de ea, însă pe un ecran de 4,7” care va împinge densitatea pixelilor la impresionanta cifră de 468 ppi. Platforma hardware va fi un procesor Qualcomm quad-core, mai mult ca sigur deja cunoscutul APQ8064, şi va fi completată de o memorie RAM cu o capacitate de 2GB, stocare internă de 32GB şi compatibilitate LTE.

Camera foto, care a cunoscut un salt serios de calitate odată cu One X, va oferi un senzor cu rezoluţie de 13MP, ansamblu optic cu diafragmă F/2.0 şi va primi un procesor nou care va permite procesarea HDR pentru captura video sau filmarea cu un număr mare de cadre pe secundă.

Pe lista noutăţilor se mai remarcă prima implementare a standardului wireless 802.11ac în cadrul unui terminal mobil, la care se adaugă ceva ce pare a fi un amplificator audio dedicat.  HTC nu a mai folosit un amplificator dedicat pentru melomani de la modelul Sensation XL, M7 având şansa să ofere mai mult decât o simplă etichetă Beats colorată care promite multe şi nu oferă nimic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News