Următoarele flagship-uri Samsung, Galaxy S22 FE și S23, ar putea folosi și chipset-uri MediaTek

06.04.2022
Următoarele flagship-uri Samsung, Galaxy S22 FE și S23, ar putea folosi și chipset-uri MediaTek

Flagship-urile Samsung din seriile Galaxy S, Note și Fold au fost întotdeauna echipate cu chipset-uri de top, fie dezvoltate în laboratoarele proprii, Exynos, fie dezvoltate de către Qualcomm. Tradițional, cele Qualcomm erau folosite în China și SUA, iar Exynos în Coreea de Sud și Europa. Se pare însă că pentru următoarea generație, Galaxy S23, producătorul sud coreean plănuiește să introducă încă un „sortiment” de procesoare: cele de la MediaTek.

Samsung adăuga și MediaTek pe lista de parteneri pentru producția Galaxy S23

Conform presei din coreea de sud, Samsung ar putea introduce un al treilea model de flagship în 2023, odată cu lansarea Galaxy S23. De fapt, primele teste ar putea fi realizate mai devreme, odată cu apariția versiunii Galaxy S22 FE, care ar putea fi lansată în cea de-a doua jumătate a anului 2022. Se pare că Samsung pregătește cam jumătate dintre modelele FE cu procesoare MediaTek, cealaltă jumătate folosind soluțiile Qualcomm.

Pentru seria Galaxy S23 însă, împărțirea va fi destul de simplă. SUA va primi în continuare modele echipate cu procesoare Qualcomm, Europa va rămâne cu procesoare Exynos, iar, cel mai probabil, Coreea de Sud va folosi tot Exynos. Restul țărilor din Asia ar putea primi în schimb procesoare MediaTek din gama Dimensity.

Având însă în vedere faptul că Dimensity 9000, noul flagship de la MediaTek pare să fie mai puternic decât Exynos 2200 și în anumite situații și decât Snapdragon 8 Gen 1, trecerea la MediaTek ar putea fi un avantaj al modelelor Galaxy S23 din Asia și nu un dezavantaj. Totuși, este posibil ca MediaTek să fie folosit și în alte regiuni, întrucât Dimensity 9000 nu oferă suport pentru rețele 5G mmWave, deci ar putea fi folosit acolo unde această tehnologie nu există la nivel de infrastructuri. Exynos 2200 și Snapdragon 8 Gen 1 oferă suport pentru astfel de rețele, care sunt disponibile predominant în SUA.

Aceasta nu ar fi prima dată când Samsung folosește trei modele de procesoare pentru dezvoltarea unei singure serii de smartphone-uri. Modelul Galaxy S2 a fost livrat la vremea lui în trei variante: cu procesoare Exynos, Snapdragon și procesoare Texas Instruments.

sursa: Business Korea

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult