Următoarele modele Galaxy Z pliabile de la Samsung ar putea fi semnificativ mai ieftine

08.06.2021
Următoarele modele Galaxy Z pliabile de la Samsung ar putea fi semnificativ mai ieftine
foto: Samsung

Samsung ar putea lansa în această vară mai multe modele de smartphone-uri pliabile, două dintre ele fiind variante aduse la zi ale unor dispozitive lansate anul trecut. Pandemia și prețurile ridicate au ținut însă mulți clienți departe de dispozitivele anterioare, care s-au bucurat de succes și atenție în preajma lansării, dar care în ultima perioadă nu prea mai sunt în atenția publicului. Este posibil însă ca modelele Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3 să se bucure de un succes mai mare, întrucât prețurile de intrare în ofertă sunt așteptate să fie semnificativ mai mici.

Galaxy Z Fold3 ar putea fi doar cu puțin mai scump decât un S21 Ultra

Conform SamMobile, site care urmărește îndeaproape activitatea companiei Samsung care susține că are informații despre dezvoltarea următoarelor modele de smartphone-uri pliabile Galaxy, spune că prețurile noilor modele ar putea fi cu până la 20% mai mici. Având în vedere că Galaxy Z Fold2 a intrat pe piață la un preț de aproximativ 2.000 de euro, iar Galaxy Z Flip la 1.500 euro, ne putem aștepta la prețuri de 1.600, respectiv 1.200 euro pentru noile modele din 2021.

Având în vedere că alte dispozitive Samsung din gamele Galaxy S sau Note ajung și pe la 1.300 euro, în variantele Ultra, prețurile încep să fie destul de apropiate. Astfel, pentru cei pasionați de tehnologie, care oricum aveau în plan cumpărarea unui telefon de 1.300 euro, cu doar 300 de euro în plus ar putea cumpăra un model cu un ecran pliabil, mai mare, dar echipat în rest cu aceleași avantaje la nivel de performanță. De altfel, un Galaxy Z Flip la puțin peste 1.000 de euro ar intra în concurență directă în capabilități și preț cu un Galaxy S21+, de exemplu.

Desigur, acestea sunt informații neconfirmate, momentan. Galaxy Z Fold2 și Galaxy Z Flip 5G sunt în continuare listate la prețuri mai mari decât aceste prețuri mai mici la care ar trebui să intre noile generații, în timp ce criza mondială de semiconductori și alte componente electronice ar putea nu doar să întârzie noile modele pliabile de la Samsung, dar să le și scumpească, sau măcar să le facă greu de obținut odată ce ajung pe piață din lipsa stocurilor.

Pe lângă un Galaxy Z Fold3 și un Galaxy Z Flip3, Samsung ar putea pregăti și un Galaxy Z Fold FE, cu ecran extern redus în dimensiuni și un ecran intern pliabil, cu capabilități limitate. Acesta ar putea fi un model și mai ieftin.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult