Următorul update de iOS 17 ar putea remedia problemele cu supraîncălzirea la iPhone 15 Pro și Pro Max

Următorul update de iOS 17 ar putea remedia problemele cu supraîncălzirea la iPhone 15 Pro și Pro Max

Se întrezărește o posibilă rezolvare pentru problemele lui iPhone 15 Pro și Pro Max cu supraîncălzirea.

Noul update de software pentru iPhone, anume iOS 17.0.3, ar trebui să amelioreze performanța chipului A17 Pro — care a cauzat până și arsuri pe piele pentru anumiți utilizatori. 

Conform MacRumors, Apple este în faza de testare internă a iOS 17.0.3. Ultima versiune, iOS 17.0.2, a fost lansat săptămâna trecută, deci ar fi rezonabil să ne așteptăm la noul update undeva pe la sfârșitul acestei săptămâni, eventual săptămâna viitoare cel târziu. 

Deși utilizatorii au dat vina inițial pe probleme de hardware — ca noul cadru din titan sau compromisuri făcute în privința sistemului de răcire — Apple a clarificat că principalul vinovat pentru supraîncălzire este un bug al iOS 17. Compania nu a intrat însă în detalii despre acest bug. Apple a mai spus că unele aplicații precum Uber, Instagram și Asphalt 9: Legends supraîncarcă cipul A17 Pro și că deja a început să discute cu dezvoltatorii acestor aplicații pentru a le actualiza și ei la rândul lor. 

Problema a cauzat arsuri pe piele anumitor utilizatori

Compania a mai afirmat că noul cadru de titan de pe modelele iPhone 15 Pro nu este de vină pentru supraîncălzire. De fapt, în cadrul testelor efectuate de Apple, noul material s-a comportat mai bine în ceea ce privește disiparea căldurii în comparație cu modelele anterioare din oțel inoxidabil. 

Apple a promis că actualizarea nu va afecta performanța cipului A17 Pro. Nu spuneți hop încă, căci e posibil să vi se pară mai fierbinți telefoanele decât de obicei în primele zile după update, din cauza creșterii activității de fundal. Așadar, s-ar putea să mai simțiți o oarecare creștere de temperatură pe noile modele iPhone 15 Pro chiar și după ce va fi lansată actualizarea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News