Utilizatorii de LG au mai puțin de o lună să deblocheze bootloader-ul, înainte de închiderea serviciilor oficiale

06.12.2021
Utilizatorii de LG au mai puțin de o lună să deblocheze bootloader-ul, înainte de închiderea serviciilor oficiale

LG a ieșit oficial de pe piața de smartphone-uri, iar odată cu asta, anumite servicii ale companiei au fost sau urmează să fie închise. În timp ce suportul software va continua pentru modelele recente de dispozitive LG cu până la trei ani de la lansarea originală, numite aspecte legate de software-ul telefoanelor nu vor mai primi actualizări. Compania a anunțat că serviciul LG Mobile Developers se închide pe 31 decembrie, deci cei care doresc să poată modifica software-ul telefoanelor în viitor au un timp limitat în care mai pot debloca oficial bootloader-ul.

Deblocarea bootloader-ului pe telefoane LG ar putea fi o necesitate pe termen lung

Având în vedere că cel mai probabil multe dintre telefoanele LG de pe piață nu vor face trecerea la versiuni noi de Android în viitor, comunitatea online care dezvoltă versiuni „custom” de Android va rămâne singura speranță pentru astfel de upgrade-uri.

„După ce serviciul va fi închis, toate informațiile oferite de site și eliberarea de noi chei de deblocare a bootloader-ului, nu vor mai fi disponibile.”, anunță LG.

Astfel, ar fi indicat pentru toți cei care dețin încă un telefon LG să apeleze la site-ul oficial pentru a cere o cheie de deblocare pentru bootloader. După 31 decembrie, site-ul va fi închis, iar telefoanele care nu sunt deblocate, vor rămâne blocate permanent.

În general, deblocarea bootloader-ului aduce de la sine și pierderea garanției, întrucât daunele pe care utilizatorii le pot aduce dispozitivului prin software neoficial ar putea fi grave. Totuși, probabil că aceasta nu este o problemă prea gravă în cazul unor telefoane care nu mai primesc actualizări din partea companiei și care probabil că vor rămâne fără suport tehnic pe partea de reparații în următorii ani.

LG a luat decizia de a părăsi piața de smartphone-uri după ce modelele sale din ultimii ani nu au reușit să se vândă în ton cu așteptările. Compania a încercat câteva modele mai puțin convenționale, precum LG Wing, pentru a se diferenția de concurența din piață, însă a luat decizia de a renunța complet la această categorie de dispozitive. Ultimul smartphone anunțat de LG a fost modelul Rollable, care promitea un ecran rulabil. Acesta nu a mai fost însă lansat.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult