Utilizatorii de Nokia 3, 5 şi 6 nu vor trebui să aştepte foarte mult pentru actualizarea la Android Oreo

02.10.2017
Utilizatorii de Nokia 3, 5 şi 6 nu vor trebui să aştepte foarte mult pentru actualizarea la Android Oreo

HMD Global a tot vorbit despre update-urile software rapide şi a promis Android Oreo pentru cele trei smartphone-uri Nokia lansate în prima jumătate a acestui an, însă până acum nu a oferit o fereastră de lansare pentru acestea. Acum că lucrul activ la dezvoltarea acestor actualizări a început, HMD oferă şi un termen pentru lansare. Desigur, telefoanele mai vechi din gamele mid-range vor primi actualizarea după noul model de top, Nokia 8, lansat la sfârşitul lunii august.

Cei care au cumpărat Nokia 3, Nokia 5 şi Nokia 6 se pot aştepta la actualizarea la Android Oreo (8.0) înainte de sfârşitul anului 2017. O dată exactă pentru fiecare model în parte nu a fost comunicată, însă având în vedere că Nokia 8 urmează să treacă la noul sistem de operare cândva în cursul lunii octombrie, ne putem aştepta la lansări succesive pentru fiecare dintre celelalte dispozitive după acest eveniment.

Nokia 8 este probabil ultimul smartphone HMD Global care se lansează cu Android Nougat, următoarele urmând a fi lansate cu Android Oreo din fabrică. Deja există zvonuri despre Nokia 9, primul model cu ecran edge-to-edge al companiei, care ar putea fi anunţat la sfârşitul acestui an, sau cândva la începutul anului viitor.

Noile dispozitive Nokia s-au bucurat de actualizări rapide în ultimele câteva luni, Nokia 5, modelul mid-range al seriei primind un update de securitate la începutul lunii septembrie chiar mai repede decât dispozitivele Pixel de la Google.