Utilizatorii Galaxy Note7 reclamă probleme cu supraîncălzirea, chiar şi la exemplarele deja înlocuite

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 26.09.2016
Utilizatorii Galaxy Note7 reclamă probleme cu supraîncălzirea, chiar şi la exemplarele deja înlocuite

Problemele cu seria Galaxy Note7 par să nu ia sfârşit pentru Samsung, campania de înlocuire a tuturor exemplarelor cu risc de incendiu scoţând la iveală un posibil viciu de proiectare care nu poate fi corectat prin simpla înlocuire a acumulatorului.

Aflată într-un stadiu mai avansat pe teritoriul Coreei de Sud decât în alte regiuni, campania de înlocuire a telefoanelor Note 7 echipate cu acumulatori viciaţi produşi în fabricile Samsung SDI s-a lovit de o problemă care s-ar putea transforma într-o nouă lovitură dată imaginii deja şifonate a companiei. Potrivit mai multor rapoarte venite din partea utilizatorilor care au primit deja exemplare din noua serie Galaxy Note 7, telefoanele continuă să aibă probleme cu supraîncălzirea atunci când sunt lăsate la încărcat, mergând până la oprirea dispozitivului cu alertă de protecţie la supratemperatură. Printre neplăcerile raportate se numără autonomie sub aşteptări, mergând până la drenarea accelerată a bateriei în timpul procesului de încărcare.

Urmând anunţului iniţial privind existenţa unor serii de acumulatori cu risc de incendiu folosite cu telefoanele Note7, Samsung a nu a confirmat dar nici nu a negat în mod categoric zvonurile cum că acumulatorii defecţi provin chiar din fabricile proprii Samsung SDI, comunicatul de presă menţionând evaziv că „seria Note 7 include acumulatori proveniţi de la mai mulţi furnizori”.

Atitudinea oficialilor Samsung alimentează acum suspiciuni cum că producătorul smartphone nu ar fi renunţat complet la folosirea acumulatorilor Samsung SDI, mizând doar pe eliminarea anumitor loturi identificate ca fiind cu probleme şi repunerea în vânzare a celor considerate sigure.

Între timp, repornirea vânzărilor pentru seria Note 7 în Coreea de Sud a fost amânată până la data de 1 octombrie. Oficial, decizia este pusă în seama dorinţei de a lăsa un răgaz suplimentar celor aproximativ 200.000 posesori de telefoane Note7 pentru returnarea dispozitivelor. Neoficial, ar putea fi vorba de un răgaz luat pentru investigarea problemelor semnalate de utilizatori, în speranţa de a evita apariţia cazurilor de incendiere şi la exemplarele Note7 deja înlocuite.