Samsung a simplificat înlocuirea acumulatorului Galaxy S23

27.02.2023
Samsung a simplificat înlocuirea acumulatorului Galaxy S23

Deși este cel mai avansat telefon Samsung, Galaxy S23 Ultra este și unul dintre cele mai ușor de reparat, producătorul sud-coreean depunând eforturi vizibile pentru înlesnirea reparațiilor care pot prelungi durata de viată a dispozitivului, cum ar fi înlocuirea acumulatorului.

În timp ce rivalul iPhone 14 Pro Max este depunctat pentru gradul de dificultate a reparațiilor, intervențiile necesitând mult timp de pregătire și atenție, S23 Ultra este un exemplu în sensul bun. Deși vine fixat cu destul de mult adeziv, necesar pentru garantarea protecției la apă, capacul aplicat pe spatele telefonului poate fi extras relativ ușor. Iar dacă este deteriorat, prețul unui capac de schimb este  aproximativ 20 de euro, foarte puțin dacă ne raportăm la costul total al telefonului.

Restul componentelor sunt fixate cu un singur tip de șuruburi care pot fi extrase cu o șurubelniță standard, respectiv, remontate fără a respecta o ordine anume. Conectorii tip „panglică” și puținele module fixate cu adeziv pot fi extrase fără a fi deteriorate.

Expus în doar câteva minute de „șurubărit”, acumulatorul de 5000mAh este prevăzut cu o etichetă pentru desprinderea adezivului, facilitând extragerea manuală cu minime riscuri în ce privește deteriorarea carcasei telefonului sau a componentelor interne. Totodată, metoda de fixare este suficient de bine gândită încât să prevină și deteriorarea acumulatorului Li-ion, care ar putea lua foc dacă este îndoit prea tare sau perforat. Cu foarte mici diferențe, operațiunea de înlocuire a acumulatorului se desfășoară în mod similar și pe celelalte modele din familia S23.

Din păcate nu același lucru poate fi spus și despre înlocuirea ecranului, operațiunea presupunând extragerea tuturor componentelor și remontarea acestora în șasiul din aluminiu care vine integrat cu noul ecran.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult