Utilizatorii Instagram se pot conecta acum și la discuțiile group chat de pe Facebook Messenger

01.10.2021
Utilizatorii Instagram se pot conecta acum și la discuțiile group chat de pe Facebook Messenger

Facebook a anunțat încă de anul trecut conectarea funcției Direct Messages de pe Instagram cu rețeaua Facebook Messenger, permițând schimburi de mesaje între utilizatorii celor două platforme. Noile adiții vin să extindă opțiunile de comunicare cu suport pentru sesiuni group chat.

De acum utilizatorii Facebook Messenger pot invita la discuții pe group chat și prietenii de pe Instagram, iniția sondaje cu aceștia și accesa alte funcții specifice platformei Messenger, precum teme de chat, stickere și efecte AR. Indiferent de platforma prin care sunt conectați, toți participanții la discuție vor avea indicator pentru starea de activitate și tastare.

În tabăra Instagram, utilizatorii se aleg cu o nouă funcție „Watch Together”. Pentru a o folosi, trebuie doar să pornești un chat video pe Instagram și să derulezi până la postarea pe care vrei să o arăți participanților la discuție, după care folosești butonul Share și opțiunea ”Watch Together”.

Instagram

Care sunt opțiunile disponibile în sesiunile de chat Instagram – Facebook Messenger:

  • Watch Together:  permite vizionarea videoclipurilor pe Facebook Watch și postări Instagram, Reels Emisiuni TV, filme și multe altele cu prietenii sau familia
  • Vanish Mode:  poți opta pentru ca mesajele văzute și citite să dispară fără a mai fi păstrate în istoricul de mesaje, imediat ce închizi fereastra de chat.
  • Selfie Stickers: animații sugestive generate cu poza ta selfie, de inserat fluxul conversației
  • Listă personalizată cu animații Emoji: poți crea o listă cu emoji-urile tale preferate, pe care să le inserezi rapid în mesajele trimise prietenilor.
  • Message Controls: cu această setare poți stabili exact cine îți poate trimite mesaje directe, și ci ne nu
  • Enhanced Reporting and Blocking Updates: poți raporta administratorilor Facebook/Instagram nu doar mesaje suspecte, ci și întreaga conversație

Principalul avantaj al integrării platformelor Messenger și Instagram este faptul că utilizatorii nu trebuie să descarce și instaleze cealaltă aplicație pentru a comunica. Totul funcționează în mod transparent, chiar din aplicația preferată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult