Utilizatorii OnePlus Nord raportează probleme la ecran. Compania spune că e „normal”

02.08.2020
Utilizatorii OnePlus Nord raportează probleme la ecran. Compania spune că e „normal”

OnePlus Nord a fost anunțat de curând și s-a dovedit că este un smartphone care reușește să întreacă așteptările fanilor. Acesta a fost livrat la un preț mai mic decât era inițial așteptat, cu un hardware mai performant decât sperau fanii și cu multe capabilități premium, la care nici nu puteam visa pe segmentul mid-range acum doi sau trei ani. Se pare însă că toate acestea vin și alături de mici compromisuri la anumite capitole. OnePlus Nord pare astfel să fi „tăiat” puțin de la buget și când vine vorba despre ecran.

Mai multe modele OnePlus Nord par să afișeze decolorare pe ecran

Deja știm că din cauza construcției din plastic, OnePlus Nord este ușor de stricat în cazul unui șoc mecanic, rama sa fiind ușor de rupt, chiar și cu mâna. Astfel, dacă te așezi pe telefon riști nu doar să îi rupi rama din plastic, dar să și spargi panelul OLED, chiar dacă sticla de la suprafață poate să rămână intactă.

Totuși, OnePlus pare să fi cumpărat un lot de ecrane de calitate mai slabă pentru construcția lui OnePlus Nord. Telefonul a început să ajungă în mâinile clienților, iar mulți se plâng deja pe forumurile oficiale ale companiei, cât și pe Reddit de faptul că ecranele afișează culori neuniforme. Mai multe unități par să fie afectate de tente de verde, mov sau galben pe o partea sau chiar întreaga suprafață a ecranului atunci când luminozitatea este la un nivel scăzut.

oneplus nord ecran

În general, problemele par să apară atunci când luminozitatea scade sub 25%, adică sunt cel mai ușor de văzut pe întuneric, dacă luminozitatea este setată pe modul automat sau pe fundaluri întunecate. O soluție temporară ar fi utilizarea unui nivel manual de luminozitate care să țină tot timpul ecranul la o valoare de peste 25%.

OnePlus spune că este un comportament normal pentru ecranele OLED

Cei de la OnePlus spun însă că acesta este un comportament normal pentru ecranele OLED:

„OnePlus Nord vine cu un ecran AMOLED la 90 Hz de calitate înaltă. În anumite circumstanțe de luminozitate scăzută, o decolorare subtilă ar putea să apară din cauza proprietăților ecranului AMOLED. Această caracteristică este întâlnită pe toate display-urile OLED, iar gradul de decolorare poate varia în funcție de proprietățile ecranului. Aceasta nu este o problemă legată de calitate și nu va afecta utilizarea zilnică sau durabilitatea ecranului. OnePlus va continua să cerceteze tehnologii de ecrane de ultimă generație și dorește să livreze cea mai bună experiență de utilizare posibilă.”

Acest lucru sugerează că, cel puțin momentan, OnePlus nu ia în considerare înlocuirea unităților afectate de această problemă.

sursa: OnePlus, reddit, 9to5google

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult