Vânzarea de telefoanele ZTE şi Huawei interzisă în bazele militare americane

Vânzarea de telefoanele ZTE şi Huawei interzisă în bazele militare americane

Campania guvernului american împotriva dispozitivelor produse de companii chinezeşti continuă. După sancţionarea ZTE şi începerea cercetărilor în cazul vânzării de tehnologie către Iran din partea Huawei, Pentagonul anunţă că opreşte comercializarea de dispozitive ale celor două companii pe teritoriul bazelor militare ale Statelor Unite din toată lumea. Acest lucru nu înseamnă că dispozitivele nu vor mai putea fi folosite de către cei care locuiesc acolo, ci doar că utilizarea lor nu este încurajată.

Motivul pentru care guvernul american este atât de pornit împotriva dispozitivelor Huawei şi ZTE ţin în primul rând de securitate, existând posibilitatea ca acestea să fie folosite pentru a spiona utilizatorii. Guvernul american nu dezvăluie încă pe ce se bazează când face aceste acuzaţii, însă este convins că cei din guvernul chinez ar putea folosi aceste dispozitive pentru a afecta buna desfăşurare a operaţiunilor statului american.

Întrucât dispozitivele ZTE şi Huawei oricum nu puteau fi vândute pe teritoriul Statelor Unite, încetarea vânzărilor pe teritoriul bazelor militare americane din întreaga lume trimite un mesaj mult mai clar. Utilizarea acestora este în continuare permisă pentru uz personal de către cei care locuiesc în aceste baze, însă nu şi pentru activităţi oficiale.

Huawei a răspuns la această situaţie cu o declaraţie care spune că în cele 170 de ţări în care operează, compania a aplicat întotdeauna cele mai înalte standarde de securitate şi că niciun guvern nu a cerut vreodată compromiterea securităţii dispozitivelor sale. ZTE între timp nu a oferit nicio declaraţie, însă aceasta din urmă se confruntă cu probleme mai mari, întrucât în curând nu va mai avea voie să folosească niciun fel de tehnologie americană pentru dezvoltarea de produse.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult