Vânzări record de telefoane Nokia Lumia în perioada iunie – septembrie 2013

Vânzări record de telefoane Nokia Lumia în perioada iunie - septembrie 2013

Chiar în timp ce Nokia pregăteşte lansarea de noi modele smartphone, aşteptate să fie dezvăluite săptămâna acesta în cadrul unui eveniment ţinut la Abu Dhabi, în presă au apărut statistici neoficiale ce descriu vânzările record obţinute de Nokia pentru întreaga gamă de telefoane Lumia, estimate ca fiind mai mult decât duble faţă de cele obţinute în perioada similară a anului trecut.

Lumia 520, cel mai populat telefon Nokia cu Windows Phone

Potrivit unei surse citată de publicaţia Wall Street Journal, Nokia a vândut în perioada iunie – septembrie 2013 cel puţin 8 milioane unităţi din gama smartphone Lumia, sesizabil mai mult decât cele 7.4 milioane dispozitive vândute în prima parte a acestui an şi mai mult decât dublul volumului de vânzări întregistrat în urmă cu un an.

Nokia produce aproape 90% din telefoanele cu Windows Phone vândute la nivel global

Chiar dacă neconfirmată oficial, vestea anunţă o revenire spectaculoasă pentru compania a cărei gamă de telefoane cu sistem Windows Phone a ajuns să reprezinte în perioada mai – iulie 2013 8.2% din totalul vânzărilor smartphone pentru 5 dintre pieţele de desfacere majore din Europa. Însă comparat cu restul producătorilor de telefoane cu Windows Phone, Nokia produce 89.2% din volumul total, urmat de HTC (7.7%), Samsung (1.8%) şi Huawei (1.2%).

Nokia, lider în piaţa smartphone cu Windows Phone

Luată separat, oferta smartphone Nokia este dominată de modelul cu preţ accesibil Lumia 520 (32.8% din totalul telefoanelor vândute), urmate de modelele Lumia 920 şi 620 (câte 12.9% fiecare, respectiv Nokia Lumia 720 (7.8%). La nivel global, oferta smartphone cu Windows Phone este dominată tot de Nokia, urmată la mare distanţă de competitorul HTC 8X cu 3.1% cotă de piaţă, respectiv 23.2% cotă de piaţă împărţită mai mult sau mai puţin egal între ceilalţi produtăori.

Modul de împărţire a ofertei smartphone Nokia

Dintre telefoanele Nokia cu sistem Windows Phone aflate în circulaţie aproximativ 29.1% rulează versiunea 7 a platformei Microsoft, chiar dacă aceasta a fost trasă pe linie moartă în urmă cu mai bine de un an iar eforturile sunt concentrate acum pentru dezvoltarea platformei WP8.

Telefoanele cu sistem WP7 încă reprezintă o proporţie importantă din volumul total de telefoane cu Windows Phone aflate în circulaţie

În mod surprinzător, din clasament par să lipsească nume ca Nokia Lumia 1020 şi Lumia 928, semnificând eşecul acestora de a atrage suficienţi cumpărători.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult