Vânzările a trei telefoane Samsung, blocate în Europa de Apple

25.08.2011
Vânzările a trei telefoane Samsung, blocate în Europa de Apple

După procesul din Germania în legătură cu tableta Samsung Galaxy Tab, Apple şi-a mutat frontul de lucru la Haga. O instanţă olandeză a stabilit blocarea vânzărilor a trei telefoane Samsung cu Android deoarece ele ar încălca un patent deţinut de Apple. Cele trei modele sunt Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II şi Samsung Galaxy Ace, iar pantentul este legat de felul în care se face tranziţia între imagini în Galeria foto.

Samsung Galaxy S II - luat în vizor de Apple în Europa

Decizia curţii de la Haga nu se aplică în câteva ţări din Uniunea Europeană, printre care se numără Italia, Grecia şi Spania. Blocarea vânzărilor ar intra în vigoare la jumătatea lunii octombrie. Până atunci, Samsung a decis că va lansa un update care să elimine respectivul tip de tranziţie din Galeria foto şi să anuleze astfel decizia curţii.

Samsung Galaxy S - vânzările ar putea fi blocate în Europa

Decizia curţii de la Haga are un impact ceva mai mare decât se pare. Ea ar putea fi extinsă la toate telefoanele mobile de ultimă generaţie ce rulează sistemul de operare Android. România nu va fi afectată de această decizie, deoarece nu este pe lista ţărilor în care Apple a reuşit să-şi înregistreze lista completă de pantente. De asemenea, compania mamă Samsung, cu sediul în Coreea, nu este afectată de această decizie. Ea va putea, la nevoie, să livreze telefoane mobile direct în Europa, prin intermediul altor căi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News