Vernee Thor – 3GB RAM şi CPU octa-core la preţ entry-level (REVIEW)

24.05.2016
Vernee Thor - 3GB RAM şi CPU octa-core la preţ entry-level (REVIEW)
Prezentare, specificaţii

Purtând semnătura unui brand recent intrat în piaţa smartphone, Vernee Thor atrage prin eleganţă şi hardware-ul suprinzător de puternic, oferit la un preţ mai mult decât rezonabil.

Prezentare

Deşi se află abia la început de drum, Vernee este un producător cu ambiţii mari, a cărui ofertă include deja trei modele smartphone cu preţuri foarte competitive. Dintre acestea, Vernee Thor este modelul entry-level, un smartphone compact cu ecran de 5” şi sistem de operare Android 6.0, motorizat de un chipset octa-core ajutat cu 3GB memorie RAM.

Disponibil la un preţ sub 120 dolari, Vernee Thor se face remarcat prin designul simplu şi elegant, pus în valoare cu un ecran de bună calitate protejat sub un scut din sticlă cu margini curbate. Pentru preţul plătit ne alegem cu o cameră foto de 13 MP asistată cu blitz LED şi funcţie autofocus, cameră frontală de 5MP, butoane capacitive sub ecran şi senzor de amprente la partea din spate.

Telefon dual-SIM, Thor poate funcţiona cu două cardele SIM şi card microSD simultan, extinzând memoria internă în cantitate de 16 GB. Sub capacul detaşabil găsim un acumulator de 2800 mAh, fixat permanent sub un scut metalic, cu rol de rigidizare a carcasei.

Livrat cu o versiune de Android 6.0 care păstrează nemodificată interfaţa furnizată de Google, Vernee Thor oferă o experienţă Android pură şi doar un set minim de aplicaţii preinstalate, utilizatorii având libertatea de a-şi personaliza telefonul după bunul plac. Singurele modificări vizibile sunt adăugarea funcţiei „Turbo download” care permite folosirea simultană a conexiunilor 4G şi WiFi pentru download mai rapid de fişiere şi clientul Uber, preinstalat în memoria telefonului.

Cu o grosime de 7.9 mm şi greutate 140 grame, Vernee Thor este un smartphone destul de compact, foarte plăcut la atingere şi comod de manevrat cu o singură mână. Disponibil în două versiuni de culoare – grace black şi metal grey – Thor este oferit într-o carcasă realizată exclusiv din plastic acoperit cu un finisaj cauciucat, aderent şi rezistent la urme de murdărie şi zgârieturi. Mai rar întâlnit la acest domeniul de preţuri, scutul din sticlă Gorilla Glass 3 cu margini curbate dă un plus de eleganţă şi protecţie împotriva zgârieturilor accidentale, iar tratamentul oleofobic face ecranul relativ uşor de curăţat.

Vernee Thor – specificaţii

 • Ecran: 5,0”, 1280 x 720 pixeli, LTPS
 • Sistem de operare: Android 6.0
 • Chipset: MTK6753
 • Procesor: 8 x ARM Cortex-A53 64 bit (1,3 GHz)
 • Procesor grafic: ARM Mali-T720 MP3 (450MHz)
 • RAM: 3 GB
 • Memorie: 16 GB
 • Card: slot micro SD (până la 128 GB)
 • Date: 4G LTE (FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHz)
 • WiFi: 802.11 b/g/n (2.4GHz)
 • Bluetooth: 4.0
 • USB: microUSB
 • Cameră foto: 13 MP, autofocus, cu flash LED
 • Filmare video: FHD
 • Cameră foto frontală: 5 MP
 • Baterie: 2800 mAh (nedetaşabilă)
 • Dimensiuni: 142 x  70,3 x 7.9 mm
 • Greutate: 140 de grame
 • Senzori: proximitate, accelerometru, lumină ambiantă
 • Altele: OTG, Battery saver, radio FM, receptor GPS (A-GPS)

Pachetul cu accesorii include adaptor AC de 2A şi cablu USB, folie de protecţie pentru ecran pre-aplicată şi ghidul de utilizare. Din păcate husa de protecţie va trebui achiziţionată separat.

Cu design foarte simplu la partea din faţă, telefonul este complet negru atunci când este oprit, scoţând în evidenţă doar butoanele capacitive clar delimitate.

Butoanele Power/Volum sunt plasate în dreapta ecranului, la nivelul degetului opozant. Conectorul micro USB se află la partea de jos, iar jack-ul pentru căşti îl găsim deasupra ecranului

 

Experienţa în utilizare, Concluzie

Experienţa în utilizare

Oferit într-o carcasă din plastic acoperită integral cu un finisaj cauciucat, respectiv sticlă Gorilla Glass 3 cu margini curbate la partea din faţă, Vernee Thor este un telefon suprinzător de elegant şi comod de manevrat. Carcasa cu margini rotunjite este bine închegată, nu flexează şi nu trosneşte la apăsare, iar capacul detaşabil se îmbină perfect peste spatele carcasei.

Telefonul pune la dispoziţie un ecran HD de 5”, protejat sub un scut din sticlă de tip arc-edge, având curbură 2.5F. Plăcut la atingere şi rezistent la zgârieturi superficiale, scutul de protecţie cu strat oleofobic permite o alunecare uşoară a degetelor pe suprafaţa touch, este uşor de curăţat şi nu scoate prea mult în evidenţă urmele de amprente. Ecranul bine iluminat este uşor lizibil chiar şi sub lumină puternică, are unghiuri de vizibilitate confortabile şi colorit plăcut. Imaginea redată folosind densitate 294 PPI are un nivel de claritate suficient, rezoluţia 1280×720 pixeli nepunând probleme la diagonala de 5”.

Depăşind aşteptările pentru un smartphoe de buget, Vernee Thor vine echipat cu o cantitate de 3 GB memorie RAM. Ajutat şi de procesorul octa-core cu o frecvenţă de 1.3 GHz, Vernee Thor oferă o experienţă perfect cursivă cu sistemul Android 6.0. Comutarea între aplicaţiile recent folosite este practic instantanee, iar memoria internă suficient de rapidă face ca instalarea şi pornirea aplicaţiilor să dureze foarte puţin. Chiar dacă nu la nivelul unui vârf de gamă, experienţa fluidă obţinută cu sistemul Android Marshmallow este datorată şi ecranului cu rezoluţie HD, care nu pune probleme interfeţei grafice Mali-T720. Altfel stau lucrurile când trecem la jocuri de Android, Vernee Thor fiind potrivit doar pentru titluri mai puţin pretenţioase.

Vernee Thor – Teste de performanţă

 • 3DMark (Ice Storm Unlimited) – 7170
 • 3DMark (Sling Shot – ES 3.1) – 194
 • PCMark (Work performance) – 4062
 • AnTuTu Benchmark 6.0 – 38521
 • GFXBench 4.0 – T-Rex: 688 frames (Offscreen, 1080p)
 • Geekbench 3 – 638 (single-core). 2979 (multi-core)
 • A1SD benchmark – 141.75 MB/s citire / 65.68 MB/s scriere (memoria internă)

Un atu important, ţinând cont de preţul cerut, Vernee Thor oferă senzor de amprente pentru deblocarea ecranului şi autentificare în aplicaţiile compatibile. Acesta permite deblocarea ecranului în aproximativ o secundă, recunoaşterea amprentei reuşind de cele mai multe ori din prima încercare. Din păcate versiunea de Android, altfel bine finisată şi fără probleme majore, mai are nevoie de ceva optimizări pentru funcţionarea corectă a senzorului de amprente, care are tendinţa de a se activa spontan atunci când telefonul se află pe masa de birou.

Apelurile se aud clar şi puternic prin casca audio, iar microfonul nu pune probleme în ciuda absenţei funcţiei noise-canceling.

Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. În ce priveşte accesul la internet mobil, Vernee Thor suportă conectarea la viteze 4G, funcţionând cu majoritatea reţelelor de telefonie din ţara noastră, exceptând Digi Mobil.

Camera foto

Vernee Thor vine echipat cu o cameră foto de 13 MP nu foarte pretenţioasă, dar cu rezultate bune atunci când lumina ambiantă este suficientă. Astfel, pozele obţinute sub soare direct sunt bine expuse şi fără probleme de focalizare, redau culori fidele şi un nivel ridicat al detaliilor. Totuşi, nu trebuie să ne aşteptăm la rezultate la fel de bune şi în condiţii de lumină artificială, zgomotul digital devenind uşor sesizabil dacă privim pozele de aproape.

Acceptabilă pentru apeluri video, camera frontală din păcate nu impresionează, selfie-urile obţinute la rezoluţie 5MP având claritate sub aşteptări, mai ales în condiţii de lumină slabă. Totuşi, pentru folosire ocazională rezultatele obţinute sunt suficiente.

Vernee Thor – video sample

Autonomie                                                                                                                                         

În carcasa cu o grosime de 7.9 mm, Vernee Thor ascunde un acumulator de 2800 mAh care nu pune probleme configuraţiei folosite. Combinaţia între un chipset octa-core şi ecran HD de 5” este una reuşită, Vernee Thor obţinând aproape două zile utilizare fără grija adaptorului AC, desfăşurând până la o oră de convorbiri zilnic.

Cu acces permanent la internet prin conexiune WiFi sau 4G, am obţinut un timp de utilizare efectivă (Screen Time) de aproximativ trei ore şi jumătate, desfăşurând activităţi cum ar fi navigare web şi vizionarea de conţinut YouTube, instalând aplicaţii din magazinul Google Play şi folosind camera foto pentru câteva poze şi secvenţe video.

Din păcate timpul de încărcare de peste 3 ore obţinut cu acumulatorul de 2800 mAh este sub aşteptări pentru telefon promis iniţial cu funcţie Quick Charge. Producătorul Vernee promite însă îmbunătăţirea acestui aspect printr-o actualizare software, care să permită folosirea mai eficientă a adaptorului  AC capabil să furnizeze 5V/2A prin cablul micro USB.

Concluzie

Livrat cu o cantitate generoasă de memorie RAM şi chipset octa-core, Vernee Thor este o alegere de luat în seamă pentru cei aflaţi în căutarea unui smartphone nu foarte scump, dar care să facă faţă fără probleme unul regim de utilizare intensiv folosind aplicaţiile uzuale de Android. Astfel, atât timp cât nu acordăm prea mare importanţă subiectului jocuri, Vernee Thor nu are cum să dezamăgească.

Ecranul de calitate, suportul 4G, carcasa bine realizată şi versiunea Android 6.0 fără bagaj inutil de aplicaţii preinstalate sunt atuuri importante. Chiar dacă mai are nevoie de unele ajustări la partea de software, senzorul de amprente rapid şi precis oferă o alternativă comodă pentru autentificare.

Preţ şi disponibilitate

Telefonul Vernee Thor poate fi găsit şi în oferta unor magazine din ţara noastă la preţul de 699 Lei, respectiv magazinele asiatice care oferă servicii de livrare internaţională, cum este şi Gearbest.com, de unde poate fi comandat la preţul de 119.99 dolari.

Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult