Versiunea 5G a lui Galaxy S10 nu va fi disponibilă peste tot. Iată care sunt ţările europene incluse în primul val de lansare

22.02.2019
Versiunea 5G a lui Galaxy S10 nu va fi disponibilă peste tot. Iată care sunt ţările europene incluse în primul val de lansare

Anunţat în această lună odată cu celelalte versiuni Galaxy S10, modelul 5G va avea pentru început disponibilitate limitată în Europa, apărând doar în ofertele anumitor operatori telecom.

Cel mai mare model Galaxy S10 din serie, echipat cu cele mai multe camere foto şi cel mai scump, Galaxy S10 5G va rămâne deocamdată un vis frumos pentru fanii Samsung care locuiesc în România. Potrivit Samsung, Galaxy S10 5G va putea fi găsit deocamdată doar în Franţa, Germania, Italia, Spania, Scoţia şi Marea Britanie.

Însă chiar şi cei aflaţi în ţara potrivită ar trebui să verifice mai întâi la operatorul de telefonie mobilă dată oraşul sau zona în care îşi petrec majoritatea timpului are acoperire 5D. Deocamdată, doar opt operatori telecom au anunţat suport oficial pentru tehnologia 5G: Deutsche Telekom, EE, Orange, Sunrise, Swisscom, TIM, Telefonica şi Vodafone.

Totuşi există destule semne că lucrurile vor evolua rapid înspre bine din punct de vedere al acoperirii 5G, competiţia dintre operatorii de telefonie mobilă pentru acoperirea cât mai multor oraşe fiind deja în plin avânt. Spre exemplu, operatorul britanic BT anunţă că va oferi acoperire 5G în 16 oraşe din Anglia, până la finalul anului.

Cât despre Galaxy S10 5G, telefonul oferă suport complet pentru comunicaţii 5G, atât în tehnologie mmWave cât şi reţele în bandă sub 6GHz, optimizate pentru acoperire mai mare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult