Vertu a anunţat Constellation, cel mai scump smartphone cu hardware din 2016

25.01.2017
Vertu a anunţat Constellation, cel mai scump smartphone cu hardware din 2016

Producătorul de telefoane mobile de lux Vertu a anunţat un nou model din gama Constellation, care vine echipat cu hardware high-end de anul trecut, îmbrăcat în unele dintre cele mai scumpe materiale de pe piaţă. Desigur, acesta este un smartphone de lux pentru cei care şi-l permit, care nu este atât de mult concentrat pe performanţă, ci mai degrabă pe aspectul exterior, experienţa de utilizare şi statutul conferit de un asemenea dispozitiv.

Compania britanică Vertu a fost cumpărată în urmă cu câţiva ani de o entitate din China, însă operaţiunile de asamblare şi finisare sunt în continuare realizate în Regatul Unit. Aici, fiecare dispozitiv în parte este asamblat manual, din materiale precum safir pentru protecţia ecranului, piele italiană pentru spatele dispozitivului şi rubin pentru butonul lateral dedicat serviciului Consierge, disponibil 24 de ore din 24.

Sub toate aceste materiale scumpe se ascunde însă un telefon banal, la nivelul modelelor high-end lansate anul trecut. Vorbim despre un display AMOLED de 5,5” cu rezoluţiq QHD, chipset Snapdragon 820 de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM, 128 GB spaţiu de stocare şi acumulator de 3.220 mAh. Alimentarea se face printr-o mufă USB Type-C sau prin încărcare inductivă wireless Qi. Alături de toate acestea, Vertu a integrat în noul Constellation şi un senzor foto de 12 megapixeli, cât şi difuzoare stereo cu certificare Dolby Digital Plus.

La capitolul software, Vertu Constellation lasă puţin de dorit, fiind livrat cu Android 6.0.1 pre-instalat, care vine cu aplicaţii proprietare precum Consierge sau Vertu Life, cât şi cu funcţia Silent Circle, pentru conversaţii private criptate.

Spre diferenţă de alte modele, Vertu nu a făcut public preţul noului Constellation, cei interesaţi putând să se înscrie pe site-ul companiei pentru a primi informaţii referitoare la acest aspect. Cu siguranţă însă, dacă ai nevoie să ştii preţul acestui telefon, probabil că nu te afli „în target”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult