Vertu aparţine acum unei companii din China

04.11.2015
Vertu aparţine acum unei companii din China

Compania Vertu, fondată de Nokia la sfârşitul anilor ’90, are acum un nou proprietar. După ce producătorul finlandez de telefoane şi-a vândut divizia de produse de lux către o firmă de investiţii suedeză numită EQT în 2012, aceasta a ajuns acum în portofoliul unei companii chinezeşti. Este vorba despre Godin Holdings, fondată în urmă cu doar patru luni de către Godin Cyberspace Security Technology. Aceasta se ocupă cu securitate în spaţiul digital şi pare să aibă în producţie un nou sistem de operare securizat.

Vertu este un producător recunoscut pentru modelele sale de smartphone-uri scumpe, realizate manual din materiale de cea mai înaltă calitate, precum piele naturală, aur şi oţel. Sub Nokia, compania a produs telefoane bazate pe sistemul de operare Symbian, destinate unor utilizatori exclusivişti, care nu ar da înapoi de la plata unor sume de câteva mii de euro pentru un simplu telefon. Odată cu plecarea din portofoliul Nokia, Vertu a apelat la sistemul de operare Android, lansând o serie de smartphone-uri de calitate foarte înaltă, cu preţuri puţin mai mici, însă tot prohibitive pentru utilizatorii de rând.

Odată cu schimbarea proprietarului, Vertu va trece probabil şi la sistemul de operare dezvoltat de Godin. Deşi nu există detalii concrete despre noul GOS, se presupune că va fi derivat tot din Android şi că va integra funcţii avansate de securizare, similare cu cele prezente în produsele companiei Silent Circle, producătorul dispozitivelor Blackphone. În urma schimbării proprietarului, Massimiliano Pogliani, Chief Executive Vertu, a demisionat, declarând că doreşte să lase locul de conducere unei echipe noi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult