Vertu Aster P: telefonul pe care nici unii bogaţi nu şi-l permit

18.10.2018
Vertu Aster P: telefonul pe care nici unii bogaţi nu şi-l permit

Brandul de telefoane Vertu are o istorie lungă, însă un lucru a rămas tot timpul constant de-a lungul anilor: preţul exorbitant al dispozitivelor sale. Acum că brandul a fost reînviat după falimentul de anul trecut, realizăm că nu s-a schimbat mare lucru. Acestea nu sunt doar dispozitive „de lux”, ci sunt dedicate unui anumit tip de utilizator, pentru care banii nu sunt o problemă, iar un telefon scump nu este un „moft”, ci este o adevărată reprezentare a stilului de viaţă. Astfel, după o perioadă lungă de linişte, producătorul britanic anunţă Aster P, unul dintre cele mai scumpe modele ale sale de până acum.

Aster P este un smartphone destul de banal atunci când luăm în considerare hardware-ul său intern. Este cel mult un dispozitiv mid-range, cu un ecran AMOLED de 4,9” pe format 16:9 şi rezoluţie Full HD (1.920 x 1.080 pixeli), chipset Snapdragon 660, 6 GB memorie RAM şi 128 GB stocare internă, cu un acumulator de 3.200 mAh şi o singură cameră pe partea din spate, de 12 megapixeli.

Având în vedere că există zeci de modele similare în specificaţii la preţuri de doar 2-300 dolari la raft, este curios faptul că pentru un dispozitiv de lux, care ar trebui să ofere tot ce-i mai bun pe piaţă, Vertu a decis să nu investească încă puţini bani în hardware-ul intern.

Aster P este însă unul dintre cele mai bine construite din lume, fiind realizat parţial manual, cu o ramă din titan, un ecran acoperit cu safir şi piele de crocodil pe partea din spate. Aruncând o simplă privire la partea din spate a dispozitivului, realizezi că este vorba despre un produs unic în piaţă, realizat cu mult simţ al esteticii şi foarte elegant. Acest telefon nu ar ieşi prea mult în evidenţă într-o limuzină de lux sau într-un avion privat, întrucât este realizat fix pentru cei care îşi permit acest lux.

Desigur, nimeni nu citeşte un articol despre un telefon Vertu pentru a afla din ce materiale este construit, sau ce hardware include, întrucât sunt probabil foarte puţini care îl vor cumpăra, indiferent de aceste detalii. Preţul este aspectul cel mai important al unui dispozitiv de lux, iar Aster P de la Vertu le întrece pe toate. Modelul standard, care este livrat cu piele albă sau neagră, costă 35.800 yuan, echivalent cu 5.167 dolari americani, în timp ce ediţia pentru cei cu adevărat bogaţi în ediţia Dazzling Gold costă 98.000 yuan, adică 14.146 dolari americani. Mai are rost să menţionăm că butonul roşu de pe laterala dreaptă oferă acces la un asistent personal (nu un asistent virtual, ci o persoană reală, care răpunde la telefon şi poate face lucruri pentru tine) 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână?

De ce sunt preţurile exprimate în yuan şi nu în euro? Ei bine, Vertu este acum o companie deţinută de un investitor chinez, iar telefoanele sale sunt lansate mai întâi, sau posibil chiar exclusiv, în China.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult