Vertu pregăteşte primul telefon mobil cu Android – costă tot cât o maşină

Vertu pregăteşte primul telefon mobil cu Android - costă tot cât o maşină

Vertu înseamnă telefon-bijuterie. De fapt, un telefon Vertu este mai mult o bijuterie decât un telefon. Cei care cumpără astfel de terminale nu sunt interesaţi de specificaţiile interne, ci de cele externe. Materialul carcasei este mai important decât megahertzii procesorului. Safirul ce protejează ecranul punctează mai bine decât sistemul de operare rulat. Vertu a fost până de curând sub umbrela Nokia, însă producătorul de telefoane mobile nu mai controlează acest brand. Aşa se face că Vertu Ti nu rulează Symbian OS la fel ca şi Constellation T, ci cel mai popular sistem de operare mobil: Android.

Vertu Ti - specificaţiile contează prea puţin

Smartphone-ul exclusivist Vertu Ti are o carcasă de titan, un cristal de safir pentru protecţia ecranului de 3.7”, capac ceramic pe spate şi este fabricat manual în Marea Britanie. Cum era de aşteptat, cei care doresc mai mult pot alege o carcasă din aur roşu de 18 carate şi piele de aligator. Preţurile încep de la 10.000 €, dar asta contează prea puţin pentru cei care doresc să se etaleze cu o astfel de bijuterie. Specificaţiile smartphone-ului sunt mai bune decât ne aşteptam. Chipset-ul Qualcomm Snapdragon include un procesor dual core, memoria internă este de 64 GB, iar pe spate se găseşte o cameră foto de 8 MP.

Vertu Ti - cele patru modele de bază

Telefonul Vertu Ti se află deja în vânzare, pentru cei care nu se uită la preţ. Ei nu se vor plânge de faptul că rulează Android 4.0 sau că are o greutate de 181-201 g, în funcţie de cerinţele clientului. Nici de faptul că bateria pare să fie foarte modestă. În avionul personal vof găsi cu siguranţă o priză pentru el, iar în pachet se găseşte un alimentator ce se potriveşte perfect cu bordul unui Bentley.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News