VIDEO: Întreaga serie iPhone 15, imprimată 3D, testată cu huse și accesorii de iPhone 14

14.03.2023

Au apărut primele modele imprimate 3D din plastic de iPhone 15, iar site-ul japonez Macotakara le arată într-un clip video, menționând diferențele față de modelele din seria iPhone 14 și încercând accesorii pentru generația curentă pe noile modele pentru a vedea dacă acestea sunt compatibile. Concluzia este că sunt „aproape” compatibile unele accesorii, pe când altele nu vor putea fi deloc folosite de la o generație la alta.

iPhone 15 și 15 Plus rămân în mare parte neschimbate la exterior

Conform acestor comparații, modelele iPhone 15 vor fi livrate în aceleași patru variante: „standard”, Plus, Pro și Pro Max/Ultra. Toate cele patru modele vor fi livrate cu ecrane OLED cu Dynamic Island, deci fără notch, iar în partea de jos toate vor avea mufă USB-C.

În cazul modelelor iPhone 15 și 15 Plus, se pare că dimensiunile nu s-au schimbat aproape deloc. Husele încă pot fi folosite de la o generație la alta, sugerând astfel că modelele iPhone 13, 14 și 15 vor putea folosi aceleași accesorii. Diferența apare la nivelul foliilor pentru ecran. Acelea pentru generațiile precedente au de obicei decupaje pentru notch, iar în cazul lui iPhone 15, acesta nu va fi prezent. Sistemul de camere pare neschimbat în termeni de dimensiuni, sugerând că nu vom asista la un upgrade major pe partea de calitate foto/video pe modelele 15 și 15 Plus.

Variantele Pro vor fi puțin mai diferite

Și modelele Pro par să fie de dimensiuni similare cu 14 Pro și 14 Pro Max, dar aici apar câteva mici diferențe. De exemplu, ambele modele au butoane de volum diferite. Pare că ambele butoane sunt acum o singură componentă, iar aceasta este în ton cu zvonurile care sugerează că nu vor mai fi butoane fizice, ci butoane „solid state”, cu senzori de presiune și răspuns haptic prin vibrații.

Sistemul de camere va fi de asemenea mai mare pe modelele Pro, dar nu obligatoriu în lățime, insula fiind de dimensiuni similare cu generația 14. Noile camere sunt însă mai „înalte”, ieșind mai mult în relief față de generația curentă. Și acest detaliu este în ton cu zvonurile recente. Unele huse ar putea fi folosite de la o generație la alta, în funcție de cum vor fi poziționate noile butoane de volum. Protecțiile pentru zona dintre camere, însă, nu vor putea fi folosite, întrucât nu ajung să facă contact cu suprafața telefonului.

Ecranul modelelor Pro va fi puțin mai mare decât pe 14 Pro, deși dimensiunile exterioare nu se schimbă. Și acest detaliu este în ton cu alte informații recente, care sugerau că marginile negre de pe iPhone 15 Pro vor fi reduse.

Aceasta este însă doar încă o mică piesă a „puzzle-ului” iPhone 15. În prezent, design-ul telefoanelor probabil că nici măcar nu este 100% finalizat. Telefoanele vor intra în producție finală prin vară, deci probabil că în următoarele săptămâni vor fi „bătute în cuie” toate detaliile. Din acel moment, ne așteptăm să vedem leak-uri cu componente și huse reale de la producătorii din China, care vor oferi detalii mai concrete despre noile dispozitive.

sursa: Macotakara

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult