VIDEO: Un iPhone sigilat din 2007, cumpărat pentru 40.000 de dolari, a fost scos din cutie. Cum arată telefonul după 16 ani

21.04.2023

În ultima perioadă, câteva iPhone-uri originale, din 2007, încă sigilate, au fost vândute la licitații pentru sume de zeci de mii de dolari. Unul dintre câștigătorii acestor licitații pare că a fost chiar MKBHD, celebrul YouTuber de tehnologie, care și-a dorit foarte mult să dețină un iPhone original neutilizat, cu toate accesoriile încă neatinse. Motivul? Pentru a face un unboxing extrem de scump, pe care l-a publicat pe canalul său de YouTube.

Acesta este unul dintre cele mai scumpe unboxing-uri de pe internet

MKBHD a plătit 40.000 de dolari americani pentru a cumpăra acest telefon în stare perfectă, dintre care doar 32.000 a fost de fapt valoarea telefonului, iar restul au reprezentat comisioane, taxe și costurile de transport, într-o cutie mare de lemn, cu multe materiale de protecție pentru a asigura că produsul ajunge în mâinile sale în stare perfectă.

Rezultatul unboxing-ului a fost unul satisfăcător pentru celebrul YouTuber, întrucât acesta nu a luat o țeapă, așa cum au pățit alți creatori de conținut în trecut, care au crezut că vor cumpăra un iPhone 2G sigilat din fabrică, dar care era de fapt resigilat. Folia exterioară originală era deja într-o stare avansată de deteriorare, dar conținutul era absolut perfect, la fel ca atunci când a intrat prima dată la vânzare. Telefonul avea folia originală pe ecran, iar în pachet erau incluse toate accesoriile originale.

Probabil că nu foarte mulți își aduc aminte, dar primul iPhone, vândut inițial exclusiv în SUA prin operatorul AT&T, era livrat nu doar cu un încărcător de priză, cablu USB și căști cu fir, dar și cu un dock vertical, care permitea încărcarea și conectarea de căști sau boxe prin jack de 3,5mm, și chiar și cu o lavetă cu microfibre. Toate aceste accesorii se regăseau și în pachetul lui MKBHD, cu mențiunea că adaptorul de priză nu mai putea alimenta telefonul. Fiind conectat la un alt încărcător, acesta a pornit și pare a fi complet funcțional.

Singura problemă este că software-ul original, iPhone OS 1.0, nu mai poate fi activat nici măcar prin iTunes, deci fără un update de software, care modifică starea originală a telefonului, nu poate fi folosit.

iphone 2g on dock

Cei care țin minte lansarea originală a iPhone din 2007, probabil își amintesc că iPhone OS 1.0 era livrat fără App Store, Apple oferind doar posibilitatea de a pune bookmark-uri către site-uri și aplicații web în meniul telefonului pe această versiune, fără acces la alte aplicații native.

Valoarea telefonului a scăzut instant din momentul în care folia care acoperea cutia a fost deteriorată și înlăturată, iar fiecare folie de protecție a telefonului sau accesoriilor a dus totodată la scăderea valorii întregului pachet. MKBHD deține astfel un iPhone original în condiție perfectă, dar care mai poate fi vândut acum pe piața second hand pe la 2.000 de dolari, de 20 de ori mai puțin decât a plătit la licitație.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult