Viitoarele modele iPhone SE 4 ar putea fi livrate doar cu ecrane de proveniență chinezească

28.03.2024
Viitoarele modele iPhone SE 4 ar putea fi livrate doar cu ecrane de proveniență chinezească
Foto: Apple

Apple ne-a obișnuit, în ceea ce privește telefoanele iPhone recente, în special în gamele Pro, cu ecrane OLED calitative. În majoritatea cazurilor, acestea erau livrate de Samsung, principalul concurent al companiei din Cupertino pe piața mondială de smartphone-uri. Această colaborare se pare că nu va continua și pentru iPhone SE 4, presupusul viitor model “de buget” pregătit de Apple.

Conform anumitor surse din industrie, producătorul chinez BOE va oferi majoritatea (dacă nu chiar toate) panourilor OLED cu diagonala de 6.1 inci pe care Apple intenționează să le folosească pentru modelul iPhone SE 4. Samsung ar fi renunțat la acest contract din cauza prețurilor foarte scăzute pe care cei de la Apple erau dispuși să le plătească pentru un astfel de display.

Surse plasează costul unui panel OLED Samsung cu diagonala de 6,1 inci la aproximativ 30$, cei de la Apple fiind dispuși să ofere doar 25$, un preț aflat chiar și sub pretențiile inițiale ale producătorilor chinezi. Odat ieșit din ecuație, gigantul sud-coreean lasă drum liber companiilor chinezești precum BOE sau Tianma în a furniza panel-urile cerute de Apple pentru a patra generație de telefoane iPhone SE.

iPhone SE, telefoanele mai ieftine de la Apple

Seria iPhone SE a inclus mereu cele mai ieftine telefoane produse de Apple, precedentele două generații fiind bazate pe design-ul învechit preluat de la modelele iPhone 7 și 8, cu ecrane LCD de mici dimensiuni, o singură cameră foto și baterii nu foarte puternice. Totuși, se pare că această a patra generație de iPhone SE, neanunțată încă oficial de Apple, va sosi cu un design mai modern, cu aspect exterior asemănător cu modelele iPhone XR, tot cu o singură cameră, însă cu un ecran OLED mai modern.

Fiind vorba totuși de telefoane accesibile din punct de vedere financiar, gurile rele spun că Samsung nu a avut oricum un mare interes pentru acest contract oferit de Apple, din cauza câștigurilor foarte mici per panel livrat; iar atunci când Apple a impus un preț și mai mic per unitate achiziționată, Samsung pur și simplu s-a retras din negocieri.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News