Viitoarele smartphone-uri echipate cu stylus ar putea folosi coneciunea NFC pentru încărcare

20.11.2020
Viitoarele smartphone-uri echipate cu stylus ar putea folosi coneciunea NFC pentru încărcare

Dacă pe dispozitive precum Galaxy Note, stylus-ul vine într-un compartiment dedicat pentru transport, care dublează și ca interfață de încărcare, în viitor acest aspect ar putea fi asigurat în mod complet wireless, folosind conexiunea NFC.

Mulțumită particularităților tehnice, S Pen și alte stylus-uri pentru smartphone au nevoie doar de un mic impuls pentru reîncărcarea acumulatorului din dotare. Totuși, asta nu exclude cu totul nevoia conectării la o sursă de alimentare externă, ceea ce poate fi o problemă dacă respectivul gadget este livrat ca și accesoriu opțional.

NFC, ca tehnologie de încărcare wireless

Preluând de la sistemele de încărcare wireless pentru smartphone, un memorandum semnat între Universal Stylus Initiative (USI) și NFC Forum vizează deschiderea tehnologiei NFC ca și posibil standard de încărcare wireless pentru dispozitive low-power. Tehnologia botezată Wireless Charging Specification (WLC) prevede folosirea antenei NFC pentru transferul wireless de energie.

Dispozitivele NFC special certificate for putea extrage puteri de până la 1W, folosind o tehnologie dezvoltată inițial pentru alimentarea cardurilor contactless, cum sunt cele folosite pentru plăți elecronice.

Totuși, soluția vine cu același dezavantaj ca și restul sistemelor de încărcare wireless pentru smartphone, presupunând așezarea accesoriului de încărcate în imediata apropiere a dispozitivului-emitor. În mod ideal, producătorii smartphone vor rezolva acest aspect prevăzând un sistem de prindere  magnetic pe carcasa dispozitivelor, încărcarea wireless funcționând imediat ce stylus-ul este atașat conform instrucțiunilor.

Vestea bună este că tehnologia este înregistrată în baza unui brevet deschis, însemnând că orice producător smartphone o va putea prelua fără obligația plății unei taxe de licențiere.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult