Viitorul iPhone cu ecran de 4″ ar putea fi doar un urmaş al modelului din plastic iPhone 5C

31.03.2015
Viitorul iPhone cu ecran de 4

Zvonul care afirma că Apple va lansa trei telefoane iPhone în această toamnă a ieşit din nou la suprafaţă acum o săptămână, iar această posibilitate este interesantă pentru cei care îşi doresc un telefon puternic dar totodată compact. Prima imagine care înfăţişează capacul posterior al posibilului iPhone 6C ne sugerează însă că telefonul ar putea fi mai puţin interesant decât am fi sperat sau dorit.

Anunţat în toamna lui 2013 împreună cu iPhone 5S, iPhone 5C a fost doar o reîmpachetare a modelului iPhone 5 într-o carcasă din material plastic. Conform planului de vânzări cu care ne-a obişnuit Apple, iPhone 5 ar fi trebuit să rămână disponibil şi să fie comercializat la un preţ cu 100 de dolari mai mic, însă compania a preferat să-l elimine cu totul din ofertă, să-i reîmpacheteze componentele într-o carcasă mai ieftină şi să-l ofere într-o multitudine de culori. Planul nu a mers prea bine, iar iPhone 5C s-a lovit de reacţia negativă a publicului şi de vânzări sub aşteptări.

Vestea că viitoarele iPhone 6S şi iPhone 6S Plus vor fi însoţite de un model cu diagonală de 4” a suscitat atenţia amatorilor de telefoane compacte, informaţia care susţinea că acest viitor iPhone 6C va fi destinat publicului feminin sugerând totodată că va fi vorba de un produs din gama superioară. Conform unei imagini care înfăţişează carcasa viitorului iPhone 6C, în cazul în care aceasta va fi într-adevăr denumirea pe care o va folosi Apple, se pare că viitorul telefon de 4” de la Apple nu va fi de fapt decât o actualizare a bătrânului iPhone 5C.

Capacul este fabricat din acelaşi policarbonat viu colorat şi are aceeaşi formă cunoscută de la iPhone 5C, ceea ce ne sugerează că iPhone 6C va ataca segmentul inferior al ofertei Apple şi va înlocui modelul iPhone 5S, care ar fi trebuit să devină cea mai ieftină opţiune începând din toamnă.

Forma ovală a bliţului camerei foto, unică în acest moment pentru modelul iPhone 5S, ne sugerează că Apple va refolosi acest modul la iPhone 6C. Ţinând cont de precedentul creat de iPhone 5C, probabil că iPhone 6C va prelua de fapt toate componentele interne de la iPhone 5S şi la va închide în noua carcasă din material plastic.

Spre deosebire de iPhone 5C, care a fost modelul intermediar Apple la data lansării, viitorul iPhone 6C va fi modelul inferior de la bun început şi va fi mai ieftin decât iPhone 6S şi iPhone 6. În aceste condiţii, iPhone 6C are şanse de succes ceva mai mari deoarece acesta urmează să fie oferit la un preţ sesizabil mai mic, aşa cum iPhone 5C a fost oferit abia după lansarea lui iPhone 6, şi să fie mai atractiv decât predecesorul său.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News