Vivo anunță seria flagship X70, cu camere stabilizate cu gimbal și optică ZEISS

10.09.2021
Vivo anunță seria flagship X70, cu camere stabilizate cu gimbal și optică ZEISS

Vivo ajunge la a treia generație de smarpthone-uri cu stabilizare activă de tip gimbal pe smartphone-uri cu noua generație de dispozitive „flagship” X70. Se pare însă că această capabilitate este rezervată pentru modelele inferioare ale seriei, dispozitivul de top, Vivo X70 Pro+, fiind livrat fără această tehnologie. Toate beneficiază însă de pe urma parteneriatului cu Zeiss, pentru dezvoltarea lentilelor pentru sistemele de cameră.

Vivo X70 și X70 Pro: stabilizare gimbal și procesoare MediaTek

Modelele X70 și X70 Pro de la Vivo sunt foarte asemănătoare între ele. Ambele folosesc ecrane de 6,5” la 120 HZ și procesoare Dimensity 1200 de la MediaTek. Acestea nu beneficiază de încărcare wireless, dar au încărcare rapidă la 44W pentru acumulatorii de 4.500, respectiv 4.450 mAh.

Vivo X70 Pro beneficiază de un sistem de camere cu patru senzori: 50 + 12 + 12 + 8 megapixeli, camera principală de 50 megapixeli fiind stabilizată cu gimbal, dar și cu stabilizare electronică avansată. Modelul X70 standard beneficiază de asemenea de sistemul de stabilizare avansat pe senzorul principal, dar are doar trei camere în format 40 + 12 + 12 megapixeli.

X70 Pro+ este alternativa „Ultra” a companiei

Adevăratul „star” al seriei X70 este modelul Pro+, care deși nu include stabilizarea activă de pe celelalte două modele, vine cu toate specificațiile de top pe care le așteptăm de la un smartphone flagship în 2021.

Ecranul de 6,7” afișează rezoluție QHD, chipset-ul folosit este un Snapdragon 888, în timp ce telefonul beneficiază și de încărcare wireless la 50W și de încărcare pe fir la 55W. De altfel, acesta este singurul model al seriei cu rezistență la apă și praf la standardul IP68.

vivo x70 pro+ back

Vivo menționează și ceva numit „Ceramic Window” pentru X70 Pro+, care ar putea face referire la zona lucioasă de pe spate, care nu pare să aibă vreo funcție practică. Camera folosește patru senzori în format 50 + 48 + 12 + 8 megapixeli, cel principal fiind Samsung GN1, iar cel secundar un Sony IMX 589 pentru camera ultra-wide. Camera de 12 megapixeli este folosită pentru zoom intermediar, iar cea de 8 megapixeli beneficiază de un obiectiv periscopic pentru zoom 5X.

Nu este clar dacă Vivo va lansa în curând seria X70 și în Europa

Toate cele trei dispozitive vor fi lansate cu FunTouch OS 12, probabil următoarea versiune a sistemului de operare Android cu skin de la Vivo, care se va lansa, cel mai probabil, după disponibilitatea oficială a noului Android 12.

Cât despre preț și lansare, nu avem foarte multe detalii. Compania spune că seria Vivo X70 va fi lansată gradual în regiuni precum India, Indonezia, Malaezia, Taiwan și Emiratele Unite Arabe. Anterior, compania a lansat seria X60 și în afara acestor regiuni, deci ne putem aștepta ca seria X70 să ajungă eventual și în Europa.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult