Vivo APEX este un concept de smartphone cu display pe aproape toată partea frontală. Camera pentru selfie-uri este retractabilă

Autor: Adrian Popa 27.02.2018
Vivo APEX este un concept de smartphone cu display pe aproape toată partea frontală. Camera pentru selfie-uri este retractabilă

Vivo APEX este un concept de smartphone prezentat la MWC la care display-ul acoperă aproape toată partea frontală. În partea de jos, între ramă şi display este un spaţiu de 4,3 mm, iar pe celelalte trei laturi distanţa este de doar 1,8 mm. Totul se traduce într-un raport screen-to-body de 98%.

 

Terminalul nu are „breton”, deoarece camera pentru selfie-uri nu se află pe partea din faţă. Aceasta este retractabilă, iar lăcaşul ei este poziţionat pe marginea de sus a telefonului.

 

 

Atunci când utilizatorul doreşte să îşi facă un selfie, camera are nevoie de mai puţin de o secundă (0,8 s) pentru a ieşi. După ce aplicaţia pentru cameră este închisă, aceasta se retrage. Acest artificiu de design ne aduce aminte de laptopul MateBook X Pro, lansat ieri de Huawei, care are, de asemenea, o cameră retractabilă. 

 

 

Display-ul cu diagonala de 6” găzduieşte, sub el, un senzor pentru amprentă.

 

Nu ştim dacă acest model va intra sau nu în producţia de serie, dar conceptul ne arată direcţia în care se îndreaptă unele companii. Vivo este un jucător important pe piaţă, care face parte din topul celor mai mari cinci producători de telefoane inteligente din lume.