Vivo Apex, telefonul concept fără „breton”, va fi lansat în două variante: NEX A şi NEX S [FOTO + VIDEO]

07.06.2018
Vivo Apex, telefonul concept fără „breton”, va fi lansat în două variante: NEX A şi NEX S [FOTO + VIDEO]

Vivo a uimit pe toată lumea la Mobile World Congress 2018 cu smartphone-ul concept Apex, care integrează primul display care acoperă „aproape” toată suprafaţa unui telefon, fără decupaj. Acesta va ajunge foarte curând pe piaţa din China, însă cu un alt nume şi în două variante. Zvonurile vorbesc despre un modelele Vivo NEX A şi Vivo NEX S, care vor ţinti spre segmentele mid-range premium şi high-end. Unul dintre telefoane a fost deja prezentat în cadrul unei emisiunim fără să fie menţionate însă specificaţiile tehnice sau numele.

Avem, la dispoziţie informaţii din mai multe surse care vorbesc despre cele două smartphone-uri Vivo NEX. Modelul de top, Vivo NEX S, va putea fi comparat cu oricare alt flagship în termeni de performanţă, acesta urmând să fie bazat pe un chipset Snapdragon 845, 8 GB memorie RAM şi cu Android 8.1 pre-instalat din fabrică. Probabil că sistemul de camere al acestui model va fi mai bun, în timp ce ecranul de 5,59” ar putea fi cel mai mare de pe un smartphone high-end. Informaţiile despre o rezoluţie Full HD+ nu sunt tocmai încurajatoare (2.316 x 1.080 pixeli) la această dimensiune.

Informaţiile despre varianta NEX A sunt însă ceva mai detaliate dar care se contrazic. Avem de a face cu un smartphone bazat pe chipset-ul Snapdragon 710, 6 GB memorie RAM şi camere foto care ar putea integra fie sistem dual 20+16 MP, fie 12+5MP pe spate şi 24 megapixeli pe faţă. De asemenea, unele surse vorbesc despre un display de 5,59”, în timp ce altele raportează 6,01”. Acumulatorul de 4.000 Mah pare de asemenea puţin cam mare pentru un smartphone de dimensiuni mici.

În termeni de design, modelele Vivo NEX nu se îndepărtează foarte mult de „concept”. Ambele ar trebui să vină cu display-ul mare, cu o mică bărbie în partea de jos, cu construcţie din sticlă şi cu o cameră frontală care poate fi ascunsă în partea de sus a dispozitivului. Senzorul de amprentă urmează să fie integrat în display, o soluţie pe care am mai văzut-o pe modelele din seria X20 de la Vivo.

Aceste zvonuri ar putea fi confirmate sau infirmate în viitorul foarte apropiat, întrucât evenimentul de prezentare oficial este programat pentru data de 12 iunie. Chiar dacă specificaţiile finale nu vor fi similare, cu siguranţă aspectul fizic cu display neîntrerupt îşi va face prezenţa pe măcar unul dintre aceste dispozitive.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult