vivo dezvoltă un nou senzor foto alături de Sony: LYT800, dedicat flagship-urilor X100

01.08.2023
vivo dezvoltă un nou senzor foto alături de Sony: LYT800, dedicat flagship-urilor X100

vivo pare că se pregătește de un upgrade major la capitolul camere foto și video pe următoarea sa serie de flagship-uri, X100. Seria X90 nu ne-a  impresionat foarte mult la începutul acestui an, în mare parte pentru că modelul X90 Pro lansat în Europa era din multe puncte de vedere mai slab decât predecesorul său, X80 Pro. Pe de altă parte, senzorul principal de 1” cu stabilizare gimbal este unul dintre cele mai performante din piață, chiar dacă nu este foarte mult ajutat de software.  Se pare însă că pentru X100, vivo nu va mai cumpăra componente disponibile pentru toată lumea, ci va dezvolta alături de Sony un nou senzor numit Lytia LYT800.

Lytia LYT800 este un nou senzor performant dezvoltat de Sony pentru vivo

Noul senzor LYT800 va reprezenta din anumite puncte de vedere un downgrade față de cel de pe X90 Pro, întrucât va avea dimensiuni cu mult reduse. De la 1” pe generația anterioară, modelul Vivo X100 va folosi un sensor de 1/1.43”, dezvoltat de Sony folosind tehnologia de straturi suprapuse. Astfel, fotodioda și tranzistorii vor ocupa același spațiu, dar pe verticală, lucru care permite captarea unei cantități mai mari de lumină. Vivo spune că senzorul acesta va putea realiza fotografii mai luminoase și decât senzorul de 1” de pe X90. Rezoluția modelului LYT800 va fi de 53 megapixeli.

vivo_litya

Vivo rămâne în parteneriat cu ZEISS și va integra o lentilă telephoto Vario-Apo-Sonner, care va permite focalizare la distanță mai mică, datorită unui design cu lentilă „plutitoare”. Acest lucru poate însemna că una dintre lentilele de la interior poate să se miște.

Toate vor fi controlate de procesorul de imagine proprietar V3, anunțat recent. Acesta va fi alăturat, cel mai probabil, unui nou procesor din gama Dimensity de la MediaTek. Specificațiile preliminarii menționează un model din seria 8000, dar varianta din China ar putea folosi chiar Dimensity 9300, care încă nu a fost anunțat oficial. Configurația de bază ar putea fi livrată cu 12 GB RAM și 256 GB stocare, iar bateria de 5.000 mAh ar putea fi încărcată la 100W.

vivo_zoom

Seria Vivo X100 ar putea fi lansată spre sfârșitul acestui an în China, iar în Europa ne așteptăm să primim un singur model, probabil X100 Pro, dar abia cândva la începutul anului următor.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult