Vivo lansează seria X60 cu optică ZEISS și stabilizare gimbal în afara Chinei

26.03.2021
Vivo lansează seria X60 cu optică ZEISS și stabilizare gimbal în afara Chinei

Vivo, producătorul chinez care a intrat de curând și pe piața din România, a anunțat noile sale modele de smartphone-uri high-end în afara Chinei. Este vorba despre flagship-urile Vivo X60, X60 Pro și X60 Pro Plus, echipate cu sisteme de camere care folosesc optică ZEISS și stabilizare gimbal, ecrane rapide și procesoare puternice. La fel ca alte smartphone-uri din gama superioară din 2021, acestea nu folosesc exclusiv chipset-ul Snapdragon 888, ci și modelul mai modest, Snapdragon 870, pe variantele standard.

Vivo X60 și X60 Pro sunt modele foarte similare

Modelul X60 standard este echipat cu un ecran de 6,56”, cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 120 Hz, alături de configurații cu 8 sau 12 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. Acumulatorul e 4.300 mAh se încarcă la 33W, în timp ce camerele foto folosesc senzori de 48, respectiv 13 megapixeli. Totuși, nu există o cameră cu zoom dedicată, ci doar o cameră wide, un ultra-wide și un senzor pentru adâncime.

Modelul X60 Pro nu este însă extrem de diferit. Singurele schimbări notabile apar la nivelul camerelor foto. Vorbim despre integrarea unui sistem gimbal de stabilizare, care oferă stabilizare activă, mecanică, pe lângă stabilizarea optică tradițională, cu magneți. Astfel, poți realiza cadre cu expunere lungă mult mai clare, întrucât dispar vibrațiile mânii, în timp ce filmările din mână pot fi mult mai stabile, chiar și fără stabilizare electronică extra.

Varianta X60 Pro Plus oferă performanță de flagship și camere mai avansate

În cele din urmă, avem Vivo X60 Pro Plus, modelul de top, care folosește un sistem de camere complet diferit. Este vorba despre un senzor principal ISOCELL GN1 de 50 megapixeli, același pe care ne așteptăm să îl vedem și pe Xiaomi Mi 11 Ultra, care beneficiază de focalizare foarte rapidă și o profunzime de câmp „naturală”, fără a fi necesară utilizarea modului portret.

De asemenea, această cameră vine alături de un ultra-wide de 48 megapixeli, o cameră frontală de 32 megapixeli și un zoom 3x de 8 megapixeli. Interesant este însă faptul că în cazul acestui model, camera ultrawide este cea stabilizată cu gimbal, nu camera principală.  Configurația pentru acest model include însă un chipset Snapdragon 888 și încărcare la 55 W.

Vivo este doar unul dintre partenerii ZEISS pe piața de smartphone-uri. Anterior, producătorul german de optică a colaborat cu Nokia și Sony. Modelele Vivo X60 au fost momentan anunțate pentru piața din India și urmează să ajungă în curând și în Europa. Prețurile pornesc de la 445 euro pentru X60 standard, 585 euro pentru X60 Pro și 820 euro pentru X60 Pro Plus (prețuri convertite din rupii). Este posibil însă să vedem o mică scumpire odată cu lansarea lor în Europa.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult