Vivo se pregătește să renunțe la seria NEX. O va înlocui cu X Note

21.03.2022
Vivo se pregătește să renunțe la seria NEX. O va înlocui cu X Note

Samsung a renunțat la numele „Note”, dar alte companii abia acum par să îl adopte. Vivo se pregătește de anunțul unui nou flagship, care va marca, probabil, sfârșitul seriei „NEX”. Acesta se va numi Vivo X Note și va beneficia de hardware de top, cât și de un ecran imens. Spre diferență de alte leak-uri din ultima perioadă, știm sigur că acest telefon există, întrucât acesta a apărut din greșeală pe site-ul oficial din China al companiei.

Vivo X Note vine cu ecran de 7″ și hardware de top

Vivo X Note va fi un telefon imens, echipat cu un ecran de 7”, cu panel AMOLED de top, care afișează rezoluție QHD+ la 120 Hz. Desigur, la interior se va regăsi cel mai performant hardware de pe piață, cu un chipset Snapdragon 8 Gen 1, 12 GB memorie RAM și 512 GB stocare. Se pare că vor exista și alte configurații, mai ieftine, dar nu este clar dacă scăderea la 256 GB intern va reduce și RAM-ul la 8 GB.

Cert este că Vivo va avea pe piață un concurent real pentru modele precum Galaxy S22 Ultra sau iPhone 13 Pro Max. Iar concurența va fi pe toate planurile, nu doar la capitolul performanță de procesare și display. Zvonurile din jurul acestui telefon menționează prezența unui acumulator mare, de 5.000 mAh cu încărcare rapidă la 80W, cât și o cameră foto de top.

Senzorul pentru camera principală ar trebui să fie un Samsung S5KGN1, de 50 megapixeli, același senzor care este folosit și pe vivo X70 Pro+, cât și pe Google Pixel 6 Pro.

vivo x note site

O caracteristică interesantă, pe care n-am văzut-o prea des până acum pe telefoane mobile este utilizarea noului senzor de amprentă de la Qualcomm, 3D Sonic Max, care mărește considerabil suprafața pe care poate detecta amprenta, sau poate permite chiar utilizarea a două degete pentru deblocare, pentru extra securitate.

Prețul de 9.999 yuan din imaginea capturată pe site-ul vivo pare să fie unul provizoriu, întrucât această sumă înseamnă că prețul va fi de peste 1.400 euro în China. În general, telefoanele flagship chineze, se vând cu prețuri mai mici pe piața domestică decât în afara țării, datorită lipsei tarifelor de import și costurilor de transport mai mici. Astfel, probabil că prețul oficial va fi semnificativ mai mic de atât.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult