Vivo X Flip este primul telefon „clamshell” al companiei. Modelul X Fold 2, primul pliabil cu Snapdragon 8 Gen 2

21.04.2023
Vivo X Flip este primul telefon „clamshell” al companiei. Modelul X Fold 2, primul pliabil cu Snapdragon 8 Gen 2

Vivo a anunțat oficial noile sale dispozitive cu ecrane pliabile: modelul X Fold 2, mult așteptatul telefon cu ecran mare pentru productivitate și X Flip, prima generație de telefon de tip „clamshell” a brand-ului. Ambele sunt echipate cu hardware high-end, au ecrane mari pe toate părțile și vin echipate cu camere foto performante. Desigur, acest anunț este valabil momentan pentru China, Vivo omițând să menționeze o lansare internațională pentru aceste telefoane.

Vivo X Fold 2 este cel mai performant pliabil din piață

Vivo X Fold 2 păstrează multe dintre elementele care au definit Fold-ul original. De exemplu, ecranele de pe acest dispozitiv sunt identice cu cele de pe varianta anterioară, cu diagonale de 8,03” pentru cel interior și 6,53” pentru cel exterior, cu refresh rate la 120 Hz pentru ambele. De altfel, singurul upgrade notabil este la nivelul configurației interne.

vivo x fold 2 red

Snapdragon 8 Gen 2 stă la baza acestui model, fiind astfel primul pliabil livrat cu procesorul din noua generație de la Qualcomm. Vivo folosește și 12 GB memorie RAM LPDDR5X și 512 GB stocare UFS 4.0 pentru acest dispozitiv. Încărcarea lasă însă toată concurența în urmă. Acumulatorul de 4.800 mAh poate fi încărcat la 120W pe fir și la 50W wireless, pe când majoritatea modelelor din piață se opresc pe la 60-70W cu încărcarea, unele chiar pe la 25W (Samsung, de exemplu).

Camerele acestui model sunt la nivel de telefon high-end, cu un senzor principal de 50 megapixeli, și două camere de 12 megapixeli pentru obiectivele ultrawide și zoom. Acestea folosesc și optică ZEISS, Vivo fiind partener al producătorului german de câțiva ani deja. Camerele frontale sunt de 13 megapixeli. Vivo X Fold 2 folosește și ceva ce alte telefoane pliabile nu au: un senzor de amprentă ultrasonic pentru autentificare.

Vivo X Fold 2 Flip

Noul X Flip are un ecran mare la exterior și hardware competitiv

Modelul X Flip este însă complet nou și rivalizează dispozitive precum Galaxy Z Flip4, Oppo Find N2 Flip sau Motorola razr. Acesta este echipat cu un ecran exterior de dimensiuni mari, orientat în format landscape, nu portret, precum cel de la Oppo. Ecranul are o rezoluție de 682 x 422 pixeli și stă deasupra unui sistem de camere circular, tot cu optică de la ZEISS. Camerele par să fie similare cu cele de pe Fold 2, cu un senzor principal de 50 megapixeli și o cameră ultrawide de 12 megapixeli. Camera frontală de la interior este însă de 32 megapixeli pe acest model.

Ecranul interior are diagonală de 6,74” cu refresh rate la 120 Hz și rezoluție Full HD+, competitiv în piață. De altfel, și configurația este comparabilă cu cea a telefoanelor pe format Flip deja lansate: Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB RAM și 512 GB stocare (până la), cu un acumulator imens pentru un astfel de dispozitiv. Bateria are o capacitate de 4.400 mAh și se încarcă la 44W, o performanță foarte bună în comparație cu alte modele.

vivo x flip colors

Prețurile de pornire pentru modelele Vivo pliabile din China pornesc de la 5.999 yuan (800 euro) pentru modelul de bază Flip și 8.999 pentru Vivo X Fold 2 (1.200 euro). Probabil că în Europa, aceste prețuri vor sări cu încă vreo 20%, în cazul că aceste dispozitive vor ajunge și pe această piață în viitor.

sursa: Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult