Vivo X Fold primește specificații preliminare și imagini de prezentare

29.03.2022
Vivo X Fold primește specificații preliminare și imagini de prezentare

Pregătit ca o alternativă Galaxy Fold, Vivo X Fold apare cu un design familiar și dotări de nivel high-end.

Confirmat pentru lansare oficială pe 11 aprilie, noul pliabil vine cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 1 și două ecrane, ambele suportând rată de refresh la 120Hz și deblocare cu amprentă, folosind senzori cu ultrasunete integrați.

Potrivit companiei, Vivo X Fold este rezultatul a patru ani de cercetare, țintind dezvoltarea unui telefon pliabil cu ecran interior suficient de mare și de bun, a cărui utilizare pe termen lung să nu ducă la apariția de cute în zona de pliere. Totodată, și ecranul exterior este intenționat pentru folosire intensivă, Vivo țintind pentru o dimensiune la nivelul unui telefon de nivel mediu și performanțe similare ecranului principal. Practic, ideea este de a oferi utilizatorilor toate motivele de a folosi Vivo X Fold ca pe un smartphone convențional, accesând ecranul pliabil doar atunci când doresc să beneficieze de avantajele unui afișaj de mari dimensiuni.

Un alt atu pentru Vivo X Fold este funcția de autentificare cu amprentă, disponibilă pe ambele ecrane prin intermediul unor senzori performanți, bazați pe tehnologie cu ultrasunete. Din nou, Vivo a dorit ca ecranul exterior să îl completeze pe cel pliabil, telefonul oferind funcționalitate similară în ambele situații.

Ocupând singura fațetă neacoperită de ecrane, sistemul quad-camera vine încadrat cu un ornament circular și lentile ZEISS VARIO-TESSAR.

Vivo X Fold – specificații neoficiale

  • Ecran principal de 8-inch,  AMOLED pliabil, cu tehnologie LTPO display și rată de refresh la 120Hz
  • Ecran secundar de 6.53-inch, OLED FHD+ cu rată de refresh la 120Hz
  • Chipset Snapdragon 8 Gen 1 pe 4nm
  • Memorie 12GB RAM + 256GB stocare
  • Sistem de operare Funtouch OS 12 (Android 12)
  • Cameră principală de 50MP (senzor  Samsung GN1 sensor, lentile f/1.57, blitz LED, tehnologie gimbal OIS, Zeiss T* coating, V1 chip)
  • Cameră ultra-wide de 48MP (senzor Sony IMX598, 4-axis OIS Gimbal stabilization)
  • Cameră tip portret, 12MP cu lentile f/1.6 aperture,
  • Cameră periscope de 8MP, cu lentile f/3.4, stabilizare OIS, zoom optic 5x, 60x super zoom, Laser autofocus
  • Suport rețele 5G SA/NSA, Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ax (2.4GHz and 5GHz), Bluetooth 5.2 LE, GPS (L1 + L5 Dual band), NFC, USB 3.1  Type-C (GEN1)
  • Alte dotări: Dual SIM, 2x senzori de amprentă cu ultrasunete, suport USB-C Audio, difuzoare stereo
  • Acumulator 4600mAh cu încărcare rapidă la 80W (50W în modul wireless).

Judecând după setul extravagant de specificații, este plauzibil ca prețul noului Vivo X Fold să nu fie cu mult în urma rivalului mai bine cotat, Samsung Galaxy Fold.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult