Vivo X Fold2 primește specificații neoficiale. Ar putea fi primul telefon pliabil cu SD8 Gen 2

21.02.2023
Vivo X Fold2  primește specificații neoficiale. Ar putea fi primul telefon pliabil cu SD8 Gen 2

Alternativă Galaxy Z Fold4, Vivo X Fold2 apare cu un design îmbunătățit și hardware de nouă generație.

Așteptat pentru lansare în primăvara acestui an, noul pliabil pare că va veni cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 2 și două ecrane OLED, ambele suportând rată de refresh la 120Hz și deblocare cu amprentă, folosind senzori cu ultrasunete integrați. De pe lista dotărilor nu va lipsi camera foto cu lentile Zeiss, însă configurația exactă nu este cunoscută.

Potrivit zvonurilor circulate de Digital Chat Station, Vivo X Fold2 va avea un acumulator de 4800 mAh, mai mare cu 200 mAh decât întâlnim la modelul actual, respectiv 70 mAh în plus față de rivalii X Fold și X Fold Plus. În practică, creșterile enunțate sunt nesemnificative, autonomia reală urmând a fi decisă de optimizările la partea de firmware.

Iar dacă autonomia se dovedește a nu fi chiar atât de stelară, atunci aflăm că Vivo X Fold2  suportă încărcare rapidă la 120W prin USB-C, comparat cu 66W la modelul din generația anterioară.

Între timp, Vivo a lansat modelul Vivo X Fold+ pentru piața din China, plusând cu versiunea SD8+ Gen 1, încărcare ceva mai rapidă (80W) și mai multe opțiuni de culoare pentru carcasă. Însă cel mai probabil această versiune nu va ajunge și în piețele globale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult