Vivo X100 Pro+ va avea prima cameră cu zoom de 200 megapixeli

19.08.2023
Vivo X100 Pro+ va avea prima cameră cu zoom de 200 megapixeli

Vivo X100 Pro+, flagship-ul superior al brand-ului chinez, așteptat spre sfârșitul anului, deja promite că va integra unele dintre cele mai performante camere din piață. Compania a demonstrat câteva tehnologii noi în cadrul unui eveniment în luna iulie, iar noi zvonuri vorbesc despre unele dintre cele mai avansate camere din piață, inclusiv o cameră cu zoom cu senzor de 200 megapixeli, o premieră în piață.

Flagship-ul Vivo X100 Pro+ va fi lansat anul acesta

Conform noilor zvonuri publicate pe Weibo, Vivo X100 Pro+ va fi, din nou, echipat cu senzorul de 1” pe camera principală, Sony IMX989. Se pare că senzorul „stacked” despre care compania Vivo a vorbit recent, va fi folosit doar pe dispozitivele X100 inferioare. Se pare însă că, la fel ca în cazul modelului Xiaomi 13 Ultra și Huawei P60 Pro, și Vivo va apela la un obiectiv cu diafragmă variabilă, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea fotografiilor atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Camera foto de 200 megapixeli pentru zoom ar putea realiza însă fotografii la maximum 50 megapixeli prin pixel binning, însă chiar și așa, există posibilitatea de a obține rezultate mai bune la valori ridicate de zoom, precum 10x, peste valoarea „lossless” asigurată de lentila pe care este montat (3/5x). Senzorul ar fi un model de la Samsung modificat special pentru Vivo.

Va exista și o cameră de „portret”, tot de 50 megapixeli, cu senzor Sony IMX758, aceeași cameră pe care am văzut-o pe X90 Pro pentru camera 2x.

Vivo X100 Pro+ este așteptat cu procesor Snapdragon 8 Gen 3, echipat cu memorie RAM LPDDR5 și stocare pe format UFS 4.0. Acest model va avea certificare IP68 și un senzor ultrasonic sub ecran pentru deblocare.

Având în vedere informațiile recente despre prețul Snapdragon 8 Gen 3, este posibil ca Vivo să folosească acest chipset doar pentru modelul de top, variantele X100 și X100 Pro urmând a folosi fie procesoare Dimensity de la MediaTek, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, fie Snapdragon 8 Gen 2, modelul de top din generația precedentă.

Lansarea Vivo X100 este așteptată spre sfârșitul anului în China și pe la începutul lui 2024 în Europa.

sursa: Tech Going, Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult