Vivo X60 și X60 Pro, pregătite pentru lansare globală

23.03.2021
Vivo X60 și X60 Pro, pregătite pentru lansare globală

Recunoscute mai ales pentru funcția de stabilizare gimbal ultra-eficientă, telefoanele Vivo X60 sunt pe cale să ia drumul magazinelor europene, livrând specificații de top la prețuri competitive.

X60 continuă în direcția pornită de seria X50 din vara anului trecut, prima care oferea stabilizare activă de tip „gimbal” pe camera foto. Chiar dacă integrează camere avansate și chiar optică dezvoltată de către ZEISS, modelele Vivo X60 sunt totuși telefoane mid-range, dar echipate cu componente de generație nouă.

Vivo X60 și X60 Pro aduc stabilizare de top și performanțe competitive

Prezentate în China la finalul anului trecut, cele două dispozitive au foarte multe în comun, însă există și câteva diferențe notabile față de versiunea non-asiatică.

În timp ce versiunile pentru China folosesc procesorul Samsung Exynos 1080, cele globale folosesc Snapdragon 870, o soluție cu performanțe superioare. Chipset cu modem 5G, acesta beneficiază de 12 GB memorie RAM și i tehnologie numită extended RAM, care teoretic duce memoria efectivă până la 15GB. Stocarea internă este de 256 GB, tip UFS 3.1.

Vivo X60

De asemenea, ambele telefoane folosesc ecrane de 6,56” cu rezoluție Full HD+, paneluri OLED și rată de împrospătare la 120 Hz. Ecranele sunt perforate în partea de sus pentru a găzdui o singură cameră de 32MP.

Parteneriatul cu ZEISS este valabil pentru ambele modele, dar vorbim despre o cameră de 48 MP cu stabilizare micro-gimbal, cu un zoom 2x de 13 MP și o cameră ultra-wide de 13 MP pe varianta Vivo X60. Modelul Vivo X60 Pro beneficiază însă de o cameră de 48 MP cu stabilizare optică, obiectiv mai luminos cu diafragmă f/1.48 și zoom periscopic 5x la 8 MP.

Vivo X60

În ce privește tipul acumulatorului instalat, modelul standard oferă o capacitate standard de 4200 mAh, iar cel Pro, 4.300 mAh. Ambele se încarcă la 33W, însă. Ecranul de pe modelul Pro este curbat la margini, iar sticla de pe spate este mată, față de cea lucioasă de pe X60.

Vivo spune că va exista și un X60 Pro Plus, care ar putea fi motorizat de chipsetul Snapdragon 888. Însă existența acestuia nu este confirmată, deocamdată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult