OPPO a lansat în România seria Reno4 cu un videoclip filmat integral cu modelul Pro

16.10.2020
OPPO a lansat în România seria Reno4 cu un videoclip filmat integral cu modelul Pro

OPPO a lansat oficial în România seria de telefoane Reno4. Modelele Reno4 Pro, Reno4 Lite și Reno4 Z sunt acum disponibile pentru comandă pe plan local și pentru a marca această lansare, producătorul chinez a pregătit o demonstrație de forță. Întrucât vorbim despre modele de smartphone-uri din gama mid-range, puterea lor de procesare nu este atracția principală, ci performanța camerei foto/video, care reprezintă o îmbunătățire față de generația precedentă. Astfel, OPPO prezintă și un videoclip filmat integral în România pe modelul Reno4 Pro.

Este vorba despre videoclipul piesei „Astrologic Vorbind” al trupei The Motans, filmat pe străzile din București. Toate cadrele acestui videoclip au fost înregistrate cu noul telefon de la OPPO. Conform companiei, acesta este primul videoclip filmat integral cu smartphone-uri 5G din România. Evident, 5G-ul nu are niciun impact asupra calității video, așa că este greu de înțeles de ce contează dacă telefonul este sau nu compatibil cu rețelele de generație nouă.

Reno4 Pro este un model mid-range premium cu o cameră dedicată pentru filmare

Modelul Reno4 Pro este echipat cu un sistem de trei camere pe partea din spate, cea principală oferind un senzor de 48 megapixeli f/1.7, stabilizare optică și focalizare laser. Camera secundară cu zoom  2x oferă un senzor de 13 megapixeli și diafragmă f/2.4, în timp ce camera ultra-wide de 12 megapixeli f/2.2 este cea dedicată pentru captură video, oferind un senzor de dimensiuni mai mari, cu pixeli de 1,4nm. Filmarea se face la rezoluție 4K la 30 de cadre pe secundă.

Restul configurației nu este foarte diferită față de cea a generației precedente, cu Snapdragon 765G, 8 sau 12 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare. De altfel, ecranul de 6,55” AMOLED de 90 Hz este mai performant decât ale altor modele din acest segment de piață.

Interesant este însă faptul că modelul Reno4 Z vine cu un ecran LCD la 120 Hz, chiar dacă este un model teoretic mai puțin performant. Acesta vine cu o cameră 48+8+2+2 și cu un procesor MediaTek Dimensity 800 5G, o alternativă mai ieftină la procesorul de la Qualcomm. Acesta are o configurație cu 8 GB RAM și 128 GB stocare și nu oferă un slot de card.

În cele din urmă, Reno4 Lite nu are nici ecran rapid, nici camere foarte performante. Practic, din punct de vedere al configurației este mai apropiat de un Reno4 Z, cu același sistem de camere, însă folosește un chipset MediaTek Helio P95, fără 5G. Acest model oferă însă un slot de card.

Cât costă modelele Reno4 în România

Oppo Reno4 Pro pornește de la prețul de 3.500 lei, Oppo Reno4 Z costă 2.099 lei, iar Oppo Reno4 Lite pornește de la 1.699 lei în România. Telefoanele sunt disponibile de astăzi în ofertele magazinelor autohtone și la operatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult