vivo X80 cu Dimensity 9000: cel mai performant telefon cu Android de până acum

22.02.2022
vivo X80 cu Dimensity 9000: cel mai performant telefon cu Android de până acum

Până de curând, Qualcomm nu prea avea rival pe piața de procesoare pentru smartphone-uri cu Android. Samsung era cam singura companie care se apropia, însă procesoarele sale erau păstrate în principal pentru dispozitivele proprii. În 2022, MediaTek pare să atenteze la coroana Qualcomm, după ce în urmă cu doar câțiva ani întrecea producătorul american și la volumul de procesoare produse și vândute. Conform celor mai recente teste, noul Dimensity 9000, integrat în noul vivo X80, este cel mai performant chipset pentru telefoane cu Android de pe piață.

Dimensity 9000 întrece Snapdragon 8 Gen 1 în teste

Un nou test de performanță, de data aceasta din AnTuTu, confirmă că modelul vivo X80 este considerat acum cel mai performant telefon cu Android care a rulat această aplicație. Noul dispozitiv a obținut un scor de 1.0720.221 puncte, depășind scorurile obținute de Snapdragon 8 Gen 1 până în prezent (1.056.449). De altfel, nici în GeekBench nu stă tocmai rău, cu un scor de 1.248 puncte în Single-Core și 4.191 în Multi-Core.

Dacă la performanță single-core, cele două procesoare de top sunt similare în termeni de performanță, ba chiar un upgrade minor față de Snapdragon 888 de anul trecut, în multi-core, Dimensity 9000 depășește Snapdragon 8 Gen 1.

Desigur, ambele procesoare sunt în urma alternativei Apple A15 Bionic din iPhone 13 Pro, care atinge peste 1.700 puncte în Single-Core și peste 4.600 puncte în Multi-Core. Chiar și cu o arhitectură „învechită”, pe 5nm (față de 4nm pe noile modele cu Android), Apple are în continuare un avantaj de o generație la capitolul performanță. Curios însă este faptul că în testele AnTuTu, chiar și Snapdragon 888 oferă scoruri similare cu procesorul de la Apple.

Telefoanele vivo X80 încă nu au fost anunțate oficial

Seria de smartphone-uri vivo X80 nu a fost încă anunțată în mod oficial, însă compania a mai folosit în trecut procesoare de la MediaTek și chiar și de la Samsung, ca alternative la procesoarele Qualcomm. De asemenea, acum este mai clar motivul pentru care Oppo a ales să lanseze și o versiune cu procesor MediaTek Dimensity 9000 pentru noul său flagship, Find X5 Pro, care va fi dezvăluit în doar câteva zile.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult