Vivo X80 Pro se lansează și în afara Chinei. Poate detecta două amprente simultan

19.05.2022
Vivo X80 Pro se lansează și în afara Chinei. Poate detecta două amprente simultan

Seria X de la Vivo a oferit destul de multe inovații în ultimii câțiva ani, chiar dacă modelele de top au rămas de multe ori exclusive pieței din China. Anul acesta, producătorul chinez aduce modelul X80 Pro și în afara țării de origine. Inovația acestui model este un senzor de amprentă ultrasonic de generație nouă, care oferă o suprafață mai mare de deblocare decât pe dispozitivele de până acum. O altă capabilitate care se întoarce pe acest model este stabilizarea gimbal, folosită acum doar pe camera cu zoom.

Noul flagship Vivo integrează o premieră la nivelul senzorului de amprentă

Vivo X80 Pro este un flagship veritabil pentru 2022. Acesta beneficiază de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1, folosit de majoritatea brand-urilor din piață, alături de 12 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă. Acesta are un acumulator mare, de 4.700 mAh, ecran OLED de 6,8” la 120 Hz și promite încărcare rapidă atât pe cablu, la 80W, cât și wireless, la 50W. Vivo promite și trei ani de actualizări pentru acest model.

Vivo X80 Pro

Senzorul de amprentă avansat este numit de Vivo „3D Ultrasonic Large Fingerprint Sensor”. De fapt, acesta este noul model de la Qualcomm din seria 3D Sonic Max, care permit detectarea amprentei pe o suprafață mult mai mare. Astfel, nu mai trebuie să pui degetul precis pe zona de amprentă, ci undeva în apropierea ei. Înrolarea amprentei se face de asemenea mult mai simplu, printr-o singură atingere a degetului. Nu mai trebuie apăsări repetate din diferite poziții. Există chiar și posibilitatea de a folosi două degete pentru securizarea telefonului sau a unor aplicații, fiind destul loc pentru a le detecta pe amândouă simultan.

Vivo X80 Pro va continuă parteneriatul cu ZEISS pentru camerele foto

La capitolul cameră foto, Vivo continuă și anul acesta parteneriatul cu ZEISS, cu o cameră principală de 50 megapixeli, un ultra-wide de 48 megapixeli, un zoom 2x de 12 megapixeli cu stabilizare gimbal și un zoom 5x cu obiectiv periscopic cu rezoluție de 8 megapixeli. Aceste camere vor fi asistate la procesarea imaginilor de Vivo V1 Plus, un cip proprietar, similar cu ceea ce oferă și Oppo cu MariSilicon X, de exemplu.

Vivo X80 Pro front side

Telefonul a fost anunțat în India la un preț de 79.999 rupii, adică aproximativ 980 de euro. Dacă Vivo va reuși să aducă telefonul la acest preț și în Europa, ar putea aduce concurență serioasă în zona high-end, unde majoritatea companiilor au depășit deja pragul de 1.000 de euro.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult