Vivo X80: specificații hardware detaliate pentru noile flagship-uri chinezești

17.01.2022
Vivo X80: specificații hardware detaliate pentru noile flagship-uri chinezești

Seria de smartphone-uri X70 nu a ajuns în magazinele din România încă, dar compania Vivo deja se pregătește pentru lansarea seriei X80 în China. Aceasta va integra din nou trei variante de smartphone-uri, cu specificații hardware înalte, diferențiate pentru a atinge diverse praguri de preț și performanță. Desigur, funcțiile foto vor fi foarte importante pentru aceste modele, urmând a fi echipate din nou cu optică ZEISS.

Conform GizmoChina, seria Vivo X80 va debuta pe piață foarte curând și va include o selecție de procesoare MediaTek și Qualcomm. Diferențele între modele vor fi nu doar din perspectiva puterii de procesare, dar și a senzorilor și obiectivelor folosite pentru camerele foto. Elementele comune între dispozitive rămân însă ecranele AMOLED la 120 Hz, memoria RAM de maximum 12 GB și stocarea pe format UFS 3.1

Vivo X80 va fi un mid-range superior performant

Modelul de bază, Vivo X80, va fi construit în jurul unui ecran Full HD+ de 6,56” de tip LTPO, deci cu refresh rate variabil. Acesta va folosi chipset-ul MediaTek Dimensity 8000, proaspăt lansat pe piață și va beneficia de memorie LPDDR4X. Configurațiile vor ajunge până la 12 GB.

Modelul X80 „standard” folosește un senzor Samsung GN5 de 50 megapixeli pentru camera principală, un senzor secundar de 13 megapixeli, probabil pentru ultra-wide, și va beneficia de un zoom optic 2X cu senzor Sony IMX663 de 12 megapixeli. Camera frontală va folosi un senzor de 44 megapixeli. Încărcarea lui Vivo X80 va fi la 55W, fără capabilitate de încărcare wireless.

Modelele Pro și Pro+ se aseamănă mai mult

Modelele Pro și Pro+ sunt mai similare între ele. Diferența majoră este că Pro folosește un chipset MediaTek Dimensity 9000, mai performant, iar X80 Pro+ va fi primul telefon Vivo cu Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm.

Ambele modele folosesc ecrane de 6,78”, dar Pro este livrat cu rezoluție Full HD+, în timp ce Pro+ folosește ecran QHD+. Ambele au paneluri LTPO la 120 Hz. De asemenea, ambele telefoane vor beneficia de configurații cu memorie LPDDR5.

La nivelul camerelor foto, avem mici diferențe, dar nu unele notabile. Vivo X80 Pro va folosi un senzor principal de 50 megapixeli, un senzor secundar de 50 megapixeli Samsung JN1, alături de zoom optic 2X pe Sony IMX663 de 12 megapixeli. În cele din urmă, un zoom optic 5x de 50 megapixeli va completa ansamblul de camere.

Vivo X80 Pro+ va folosi la rândul său o cameră principală de 50 megapixeli, alături de un senzor secundar de 49 megapixeli Sony IMX598, zoom optic 2x pe 50 megapixeli și același zoom 5x pe 50 megapixeli. În timp ce modelul Pro va folosi aceeași cameră frontală ca varianta standard, Pro+  va beneficia de încă un senzor de 50 megapixeli.

Încărcarea se face pe ambele variante la 66W pe fir și 50W pe wireless. Toate cele trei modele sunt așteptate cu OriginOS Ocean, interfața proprietară Vivo, aplicată peste Android 12.

Telefoanele sunt așteptate pe piață în următoarele câteva luni.

sursa: GizmoChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult