Camera de pe Vivo X70 Pro, mai performantă decât cea de pe iPhone 13

17.01.2022
Camera de pe Vivo X70 Pro, mai performantă decât cea de pe iPhone 13

Vivo X70 Pro, modelul de medie din gama de top a brandului chinez, este pe piața din est încă din luna septembrie, însă telefonul este în continuare așteptat în magazinele Europene. Se pare că o lansare ar putea avea loc în curând, întrucât telefonul a ajuns deja în teste la DxOMark, publicație de origine franceză. Se pare că Vivo are încă un telefon foarte performant pe partea de captură foto și video, acesta primind un scor mai mare decât modelele iPhone 13, dar mai mic decât cel am variantelor „Pro” de la Apple.

Vivo X70 Pro are o cameră performantă, dar nu una de „top 10”

Modelul X70 Pro nu este cel mai performant telefon al celor de la Vivo, iar acest lucru se vede și în performanța camerelor. În timp ce varianta X70 Pro+ a intrat în top 10 cele mai performante camere de smartphone-uri, X70 Pro „standard” este la câteva locuri sub în clasament. Acesta depășește iPhone 13, 13 Mini și Vivo X50 Pro+, flagship-ul anterior, din 2020, dar rămâne sub alte dispozitive de top din ultimii ani. P40 Pro de la Huawei, Pixel 6 și chiar Xiaomi Mi 10 Ultra sunt încă considerate mai performante în testele DxOMark, la distanță de 1-2 puncte.

Vivo X70 Pro a obținut un scor total de 135 de puncte în testele DxOMark, avantajele camerei sale fiind timpul de expunere automat foarte bine calculat, culorile plăcute și detalii foarte bune în lumină slabă, cu focalizare rapidă și filmări de calitate, cu stabilizare.

vivo x70 pro score

Totuși, există câteva dezavantaje, precum zgomotul de imagine în multe dintre cazurile de utilizare, declanșarea lentă a camerei, cât și filmări de calitate mai slabă atunci când lumina nu este puternică. Pentru seria X70, Vivo are un parteneriat cu Zeiss, care produce partea de optică pentru aceste camere. Senzorul principal este un Sony IMX766V de 50 megapixeli cu stabilizare activă gimbal, ceva unic în piață în prezent. X70 Pro folosește și două camere „tele”, una cu zoom 2x și una cu zoom 5x.

Lansarea X70 Pro în Europa, ar putea să nu atragă succesul dorit de companie. Deja apar zvonuri despre seria Vivo X80, care ar putea să se lanseze în China în viitorul foarte apropiat.

sursa: DxOMark

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult