Vsenn, un telefon modular care vrea să rivalizeze cu proiectul Ara

Vsenn, un telefon modular care vrea să rivalizeze cu proiectul Ara

Ideea unui telefon modular se pare că începe să atragă tot mai multă lume, după conceptul de design Phonebloks şi proiectul Ara, cu care primul a şi fuzionat de altfel, un nou grup de dezvoltatori anunţând ceva similar: Vsenn. Ceva mai puţin ambiţios decât Ara, Vsenn este însă un proiect interesant care promite să ofere alte avantaje.

Fondată de un fost manager de proiect care a lucrat pentru Nokia şi a fost implicat în dezvoltarea liniei de telefoane X, compania Vsenn îşi propune sa dezvolte un telefon modular pe care utilizatorii şi-l pot particulariza în funcţie de necesităţi şi preferinţe. Faţă de Ara, viitorul telefon modular produs de către Vsenn va permite doar schimbarea camerei foto, a bateriei, a procesorului şi a memoriei RAM, însă promite că va oferi în schimb opţiuni bogate de particularizare a carcasei.

Telefonul va folosi o versiune nemodificată a platformei Android, dezvoltatorii angajându-se să ofere actualizări timp de patru ani de la data lansării. În plus, telefonul promite şi o securitate sporită, acesta urmând să folosească o criptare internă puternică şi să beneficieze de acces gratuit la un serviciu VPN şi un serviciu de stocare cloud criptat.

În acest moment, compania Vsenn nu oferă mai multe detalii, iar pagina sa Web este foarte săracă în informaţii. Evoluţia proiectului merită însă să fie urmărită deoarece acest telefon modular ar putea deveni un rival interesant pentru încă nenăscutul Ara.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News