Wiko 5G este un „rebranding” de Huawei Nova 9 SE, echipat cu modem 5G și HarmonyOS

21.12.2022
Wiko 5G este un

De câțiva ani, Huawei tot caută metode ingenioase pentru a ocoli restricțiile SUA, care obligă compania să producă telefoane fără modem-uri 5G. Anterior, a permis unor parteneri să lanseze huse cu modem 5G integrat, iar acum, compania oferă design-ul telefoanelor sale către parteneri. Wiko, un brand franțuzesc deținut de compania chineză Tinno Mobile, a anunțat pentru piața din China Wiko 5G, un telefon nou, care pare să fie doar un rebranding pentru Huawei Nova 9 SE. Acesta  integrează și hardware-ul 5G necesar.

Noul Wiko 5G pare să fie metoda pe care Huawei o adoptă pentru a ocoli restricțiile SUA

Se pare că Huawei are voie să vândă design-ul telefoanelor sale cu totul, permițând astfel partenerilor să integreze hardware 5G în acestea fără ca dispozitivele să aibă legături directe cu Huawei. Astfel, telefoanele sunt asamblate și vândute sub alt brand, și, chiar dacă integrează aceleași componente și chiar același software, acestea nu pot fi numite dispozitive Huawei.

Wiko 5G este unul dintre puținele telefoane care nu sunt produse de Huawei care folosesc platforma software HarmonyOS, deci va fi echipat inclusiv cu Huawei Mobile Services, App Gallery și toate optimizările software de la Huawei pentru acest hardware. Dacă nu ar fi prezent logo-ul Wiko pe spatele telefonului, ai putea spune că acesta este un Huawei Nova 9 SE în variantă 5G, un model care nu a ajuns niciodată pe piață.

Telefonul va folosi aceleași camere, cu un senzor principal de 108 megapixeli, va permite încărcare la 66W și va oferi până la 256 GB stocare internă. Nu avem o listă clară de specificații hardware, însă, cel mai probabil, telefonul va fi echipat cu chipset-ul Snapdragon 695 de la Qualcomm, la fel ca modelul original.

Evenimentul oficial de lansare pentru Wiko 5G este programat pentru data de 27 decembrie, exclusiv pentru China.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult