Windows Phone a depăşit iOS în topul preferinţelor cumpărătorilor din România

Windows Phone a depăşit iOS în topul preferinţelor cumpărătorilor din România

Undeva către finalul anului trecut, datele centralizate în Kantar World Panel au arătat că europenii sunt cei mai mari simpatizanţi ai platformei Windows Phone. Dacă datele centralizate de Kantar se refereau doar la Europa Occidentală, informaţiile recente publicate de GfK ne arată că nici România nu face excepţie: platforma Microsoft a depăşit-o pe cea Apple şi a ajuns pe locul secund din punct de vedere al cotei de piaţă.

La fel ca în tot restul lumii, sistemul de operare Android rămâne platforma dominantă, însă preferinţele celorlalţi cumpărătorilor români se îndreaptă tot mai mult către telefoanele care folosesc Windows Phone. Conform GfK, numărul terminalelor Windows Phone vândute în România a crescut vertiginos de-a lungul anului trecut şi a atins un vârf în lunile noiembrie şi decembrie. În aceste condiţii, platforma Microsoft a reprezentat mai bine de 10 procente din totalul vânzărilor totale de smartphone-uri şi a depăşit platforma iOS a rivalilor Apple.

Conform GfK, valoarea totală a vânzărilor de telefoane Windows Phone nesubvenţionate care a fost înregistrată în 2013 este de circa 3,5 ori mai mare decât nivelul atins în 2012. Vodafone România afirmă că numărul telefoanelor Windows Phone vândute s-a mărit de patru ori în cursul anului trecut în comparaţie cu 2012. Cosmote a afirmat că a înregistrat o creştere de numai 7 procente, dar că 12% din smartphone-urile vândute folosesc Windows Phone.

GfK nu a comentat aceste informaţii, această creştere a vânzărilor de terminale Windows Phone în România fiind influenţată probabil de aceiaşi factori ca şi în cazul Europei Occidentale: lansarea unor produse extrem de populare precum Lumia 520, care au oferit o calitate bună la un preţ mai apropiat de puterea de cumpărare a unui continent care încă se luptă cu criza.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News