Windows Phone Marketplace se lansează şi în România

19.03.2012
Windows Phone Marketplace se lansează şi în România

Microsoft deschide accesul la Windows Phone Marketplace pentru încă 23 de ţări printre care şi România.

Windows Phone Marketplace se lansează şi în România

Începând din această lună, gigantul software acceptă încărcarea de aplicaţii pentru noile regiuni de la nu mai puţin de 100.000 producători software înregistraţi. Aceştia pot ţinti de acum pieţe de desfacere din regiuni ca Bahrain, Bulgaria, China, Costa Rica, Croaţia, Estonia, Islanda, Irak, Israel, Kazahstan, Letonia, Lituania, Qatar, România, Arabia Saudită, Slovacia, Slovenia, Thailanda, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Venezuela, şi Vietnam.

După adăugarea noilor regiuni, Windows Phone Marketplace ajunge să acopere nu mai puţin de 63 de ţări şi poate trece la concentrarea eforturilor pentru pătrunderea în pieţele emergente, cu potenţial foarte ridicat de profitabilitate. În prezent, dezvoltatorii de aplicaţii pentru platforma Windows Phone aduc în Merketplace aproximativ 300 aplicaţii şi jocuri în fiecare zi, ce se adaugă unei colecţii ce numără deja peste 70.000 apliaţii.

În ciuda procedeului destul de consistent folosit pentru validarea aplicaţiilor noi, Microsoft avertizează dezvoltatorii de aplicaţii că în multe dintre pieţe nou deschise, cum ar fi Bahrain, China, Indonezia, Irak, Kazahstan, Malaezia, Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, sunt impuse cerinţe de certificare suplimentare din pricina legilor locale.

Microsoft plănuieşte să sărbătorească extinderea serviciului Marketplace prin lansarea unor noi modele smartphone de buget, livrate cu o versiune redusă a sistemului Windows Phone „Tango”, adaptată pentru configuraţii cu 256 MB memorie RAM.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult